Рецепт Картопля «Dofine» фото

Картопля «Dofine»
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Існують сотні варіацій приготування страв з картоплі (з його використанням або на основі), і наступний рецепт тому підтвердження. Розповідаю, як приготувати картоплю «Дофіне».

Опис приготування:

З першого погляду це блюдо можна сплутати з пончиками або кульками з заварного тіста. Такий картопля відмінно замінить звичний нам відвареної, смажену картоплю або пюре. Ці кульки з картоплі м'які всередині, а зовні вони хрусткі і рум'яні. Їх можна подати з будь-яким соусом, наприклад, з сирним.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Молоко - 200 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Рослинна олія - За смаком
1
Картоплю очистіть і наріжте шматочками, відправте в каструлю і залийте водою, додайте дрібку солі і відваріть до готовності.
2
Сковороду відправте на вогонь, влийте молоко і підігрійте, потім додайте масло і розтопіть його. Додайте борошно і енергійно перемішайте лопаткою, варіть пару хвилин, додайте за смаком сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх. Вимкніть вогонь і відставте сковороду в сторону.
3
Злийте воду з відвареної картоплі і розімніть його в однорідне пюре за допомогою блендера або перетріть через сито.
4
У сковороду з молоком і маслом вбивайте по одному яйця, кожен раз перемішайте.
5
У глибокій сковороді або каструлі розігрійте велику кількість масла (як для фритюру). З'єднайте пюре з вмістом сковороди і перемішайте.
6
Руками сформуйте кульки і опустіть їх в сильно розігріте рослинне масло, обсмажуйте до рум'яної скоринки.
7
Шумівкою дістаньте кульки і перекладіть на серветку, щоб позбутися від жиру. Подавайте картопля теплим.

Схожі рецепти