Карамельний мус для торта
(покроковий рецепт з фото)
З всілякий рецептів десертів я вважаю за краще повітряні і легкі. У них входять: пудинги, зефір, ромб, муси і інші. Сьогодні поговоримо про мусі. Оригінальний варіант десерту - на ваш суд.
Дізнайтеся, як приготувати карамельний мус для торта. Його також називають баварським. Текстура виходить м'якою. Карамель відмінно поєднується з шоколадними бісквітними коржами або з пісочним горіховими. Так що варіанти спробуйте різні, головне, щоб вам сподобалося.
- Вершки 33-38% - 500 мілілітрів
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 65 грам
- Желатин - 10 грам
- Обкладинка, паличка - 1 штука
- Яєчний жовток - 4 штуки
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Желатин приготуйте за інструкцією на упаковці, заливши його водою.
А поки збийте білки з цукровою пудрою до щільних піків.
В іншій мисці збийте 2 ст. Ложки цукру з жовтками.
У каструлі розігрійте цукор, що залишився з корицею до карамельного кольору.
Паралельно нагрійте молоко.
Потім його обережно введіть в карамель, постійно заважаючи віночком.
До жовтків поступово вводите карамелеве молоко, помішуючи. Потім - жовтки. Варіть суміш 5 хвилин, постійно заважаючи. В кінці додайте желатин. Ще раз перемішайте. Приберіть масу з вогню.
З'єднайте остигнула масу з вершками, збиваючи міксером. Виберіть низьку швидкість.
Мус нанесіть на торт. На ніч поставте в холодильник. Приємною дегустації!