Рецепт Карамельний мус для торта фото

Карамельний мус для торта
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Молочні продукти , Вершки , Молоко
Страви без випічки
На святковий стіл
Солодке , Десерти , Мус
Кількість порцій: 8
Час приготування: 8 г. 0 хв.

З всілякий рецептів десертів я вважаю за краще повітряні і легкі. У них входять: пудинги, зефір, ромб, муси і інші. Сьогодні поговоримо про мусі. Оригінальний варіант десерту - на ваш суд.

Опис приготування:

Дізнайтеся, як приготувати карамельний мус для торта. Його також називають баварським. Текстура виходить м'якою. Карамель відмінно поєднується з шоколадними бісквітними коржами або з пісочним горіховими. Так що варіанти спробуйте різні, головне, щоб вам сподобалося.

  • Вершки 33-38% - 500 мілілітрів
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Цукор - 65 грам
  • Желатин - 10 грам
  • Обкладинка, паличка - 1 штука
  • Яєчний жовток - 4 штуки
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
карамельний мус для торта - фото крок 1
Желатин приготуйте за інструкцією на упаковці, заливши його водою.
карамельний мус для торта - фото крок 2
А поки збийте білки з цукровою пудрою до щільних піків.
карамельний мус для торта - фото крок 3
В іншій мисці збийте 2 ст. Ложки цукру з жовтками.
карамельний мус для торта - фото крок 4
У каструлі розігрійте цукор, що залишився з корицею до карамельного кольору.
карамельний мус для торта - фото крок 5
Паралельно нагрійте молоко.
карамельний мус для торта - фото крок 6
Потім його обережно введіть в карамель, постійно заважаючи віночком.
карамельний мус для торта - фото крок 7
До жовтків поступово вводите карамелеве молоко, помішуючи. Потім - жовтки. Варіть суміш 5 хвилин, постійно заважаючи. В кінці додайте желатин. Ще раз перемішайте. Приберіть масу з вогню.
карамельний мус для торта - фото крок 8
З'єднайте остигнула масу з вершками, збиваючи міксером. Виберіть низьку швидкість.
карамельний мус для торта - фото крок 9
Мус нанесіть на торт. На ніч поставте в холодильник. Приємною дегустації!

Схожі рецепти