Чорничний мус для торта
(покроковий рецепт з фото)
Чорничний мус надає тортам дуже оригінальний смак, будь-який десерт зі звичайного перетвориться в святковий. Гарний колір смачного оригінального мусу - і ваш торт сподобається всім без винятку!
Рецепт приготування чорничного мусу для торта дуже простий, але мус виходить повітряним, дуже смачним і з неймовірно красивим кольором. Десерт з ним обов'язково приверне увагу ваших гостей. Чорничний мус ідеальний для шоколадного торта і виглядає дуже ошатно.
- Чорниця - 150 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Вершки 35% - 200 мілілітрів
- Цукрова пудра - 2 чайних ложки
- Якщо-якщо - 0, 5 чайних ложки
Чисті, помиті і обсушені ягоди чорниці відправляємо в блендер і перетворюємо їх в пюре.
Перекладаємо пюре в каструлю, додаємо цукор і агар-агар. Відправляємо на плиту і нагріваємо на невеликому вогні. Довели до кипіння, вимикаємо. Агар-агар можна замінити на 2 ç.l. Желатину, замоченного в кип'яченій холодній воді.
Нехай пюре остигає, а ми поки займемося вершками. Збиваємо дуже холодні вершки з цукровою пудрою. Можна заздалегідь поставити миску, в якій будете збивати вершки, в морозилку.
Змішуємо остигле пюре зі збитими вершками - і ще раз збиваємо.
Перекладаємо в форму або, як я, в маленьку каструльку. Прибираємо в морозилку. Через хвилин 40 (а, може, і менше) можете використовувати мус при складанні торта.