Рецепт Чорничний мус фото

Чорничний мус
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди , Чорниця
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Десерти , Мус
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 35 хв.

Чорничний мус - чудовий ягідний десерт ніжної консистенції, нагадує розтануло морозиво. Мус можна їсти ложечкою, намазувати на бісквіт або здобні булку. Рекомендую спробувати!

Опис приготування:

До вашої уваги - простий рецепт приготування чорничного мусу. Розчиніть в лимонному соці половину цукру і додайте желатин. Потім підмісити йогурт, а також збиті вершки і збиті білки. В кінці додайте подрібнену в блендері чорницю. Перед вживанням мус слід охолодити. Хай щастить!

  • Чорниця - 200 грам
  • Яєчні білки - 2 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Йогурт натуральний - 250 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Лимонний сік - 1/2 штуки (з половинки лимона)
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Желатин - 10 грам
чорничний мус - фото крок 1
Чорницю пюріруем за допомогою блендера.
чорничний мус - фото крок 2
Желатин замочити в холодній воді на 5-6 хвилин. Лимонний сік змішайте з половиною цукру, підігрійте масу на плиті, помішуючи, щоб цукор розчинився. Чи не кип'ятячи, розчиняємо тут же желатин.
чорничний мус - фото крок 3
Підмішуємо йогурт.
чорничний мус - фото крок 4
Білки збиваємо з сіллю, потім додаємо цукор і продовжуємо збивати до стійких піків.
чорничний мус - фото крок 5
Підмішуємо вершки до йогурту.
чорничний мус - фото крок 6
Тепер додайте чорничне пюре і гарненько все перемішайте.
чорничний мус - фото крок 7
Готовий чорничний мус охолодіть. Як варіант можна розкласти мус по вафельним стаканчиках. Смачного!

Схожі рецепти