Чорничний мус
(покроковий рецепт з фото)
Чорничний мус - чудовий ягідний десерт ніжної консистенції, нагадує розтануло морозиво. Мус можна їсти ложечкою, намазувати на бісквіт або здобні булку. Рекомендую спробувати!
До вашої уваги - простий рецепт приготування чорничного мусу. Розчиніть в лимонному соці половину цукру і додайте желатин. Потім підмісити йогурт, а також збиті вершки і збиті білки. В кінці додайте подрібнену в блендері чорницю. Перед вживанням мус слід охолодити. Хай щастить!
- Чорниця - 200 грам
- Яєчні білки - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Йогурт натуральний - 250 грам
- Цукор - 100 грам
- Лимонний сік - 1/2 штуки (з половинки лимона)
- Вершки - 200 мілілітрів
- Желатин - 10 грам
Чорницю пюріруем за допомогою блендера.
Желатин замочити в холодній воді на 5-6 хвилин. Лимонний сік змішайте з половиною цукру, підігрійте масу на плиті, помішуючи, щоб цукор розчинився. Чи не кип'ятячи, розчиняємо тут же желатин.
Підмішуємо йогурт.
Білки збиваємо з сіллю, потім додаємо цукор і продовжуємо збивати до стійких піків.
Підмішуємо вершки до йогурту.
Тепер додайте чорничне пюре і гарненько все перемішайте.
Готовий чорничний мус охолодіть. Як варіант можна розкласти мус по вафельним стаканчиках. Смачного!