Карамель «Петушки»
(покроковий рецепт з фото)
Смак цього льодяника знайомий з дитинства. Хочете освіжити свої спогади і побалувати близьких натуральними солодощами? Тоді рецепт приготування карамелі "петушок" - для вас.
При наявності спеціальної форми приготувати карамель "петушок" в домашніх умовах може навіть дитина. При бажанні рецепт можна доповнити харчовими барвниками, зробивши льодяники різнокольоровими.
- Цукор - 8 Ст. Ложок
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
1. У невелику каструльку або сотейник всипте цукор.
2. Додайте чисту воду кімнатної температури.
3. Додати 6% оцет.
4. Ретельно перемішайте всі ще до того, як відправите варитися.
5. Надішліть на вогонь. Потрібно постійно помішувати, щоб цукор рівномірно розчинявся. В рецепт приготування карамелі "петушок" можна додати будь-який харчовий барвник або ароматизатор.
6. Варити карамель потрібно на сильному вогні. Тут є один нюанс: чим довше вона вариться, тим більш насиченим буде колір льодяників. Якщо ви віддаєте перевагу світлі і прозорі, потрібно вчасно зняти каструлю з вогню.
7. Потім відразу розлити по формах, попередньо змастивши їх як слід рослинним маслом без запаху. Помістіть в центр палички. Карамель "петушок" в домашніх умовах повинна залишитися в формі до повного охолодження.