Капуста тушкована з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Тушкована капуста це традиційне блюдо всіх слов'янських народів. У Росії капуста залишається білою. На Україні люблять, щоб капуста виходила яскравою від томатного соку. Спробуйте шикарний рецепт бабусі!
Кількість порцій: 6-8
- Капуста - 1 штука (середня)
- Цибуля - 2 штуки
- Морквина - 1-2 штук
- Сіль, перець - 1 За смаком
- Спеції - 1 За смаком (ваші улюблені)
- Томатна паста - 180-200 грам
- Масло рослинне - 7-8 Ст. Ложок
1. Зібрати всі складові. Капусту очистити і помять.Цибуля і моркву очистити. Капусту посікти не дуже дрібно. Цибулю порізати півкільцями.
2. Для полегшення подальшого перемішування, складайте продукти в сковорідку шарами. Кожен шар трохи соліть і злегка поливайте томатною пастою.
3. Ставте сковорідку на середній вогонь, виливайте зверху рослинне масло, накривайте капусту кришкою і смажте хвилин 10. Тепер додати спеції, капусту ретельно перемішати, спробувати на сіль і ще підсолити, якщо потрібно. Маса повинна бути однорідно червоною! Тепер зменшує вогонь до маленького і тушкуємо капусту до повної готовності ще хвилин 15. Помішуємо. Важливо, щоб продукт не підгорів!
4. Як тільки капуста стане м'якою (але не розвалюється! ) і випаруватися вся волога, блюдо готово. Його відмінно подавати з гречаною кашею в Пост. Капуста стане чудовим гарніром до м'яса або котлет.