Рецепт Капуста тушкована з цибулею фото

Капуста тушкована з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , Для дітей
Гарячі страви
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Тушкована капуста це традиційне блюдо всіх слов'янських народів. У Росії капуста залишається білою. На Україні люблять, щоб капуста виходила яскравою від томатного соку. Спробуйте шикарний рецепт бабусі!

Кількість порцій: 6-8
  • Капуста - 1 штука (середня)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морквина - 1-2 штук
  • Сіль, перець - 1 За смаком
  • Спеції - 1 За смаком (ваші улюблені)
  • Томатна паста - 180-200 грам
  • Масло рослинне - 7-8 Ст. Ложок
капуста тушкована з цибулею - фото крок 1
1. Зібрати всі складові. Капусту очистити і помять.Цибуля і моркву очистити. Капусту посікти не дуже дрібно. Цибулю порізати півкільцями.
капуста тушкована з цибулею - фото крок 2
2. Для полегшення подальшого перемішування, складайте продукти в сковорідку шарами. Кожен шар трохи соліть і злегка поливайте томатною пастою.
капуста тушкована з цибулею - фото крок 3
3. Ставте сковорідку на середній вогонь, виливайте зверху рослинне масло, накривайте капусту кришкою і смажте хвилин 10. Тепер додати спеції, капусту ретельно перемішати, спробувати на сіль і ще підсолити, якщо потрібно. Маса повинна бути однорідно червоною! Тепер зменшує вогонь до маленького і тушкуємо капусту до повної готовності ще хвилин 15. Помішуємо. Важливо, щоб продукт не підгорів!
капуста тушкована з цибулею - фото крок 4
4. Як тільки капуста стане м'якою (але не розвалюється! ) і випаруватися вся волога, блюдо готово. Його відмінно подавати з гречаною кашею в Пост. Капуста стане чудовим гарніром до м'яса або котлет.

Схожі рецепти