Капуста по-корейськи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт, на мій погляд, - найпростіший рецепт приготування капусти по-корейськи на зиму. Я б навіть сказала, що зробити таку капусту може кожен! Капуста виходить хрусткою і пікантною.
Капуста по-корейськи на зиму у багатьох асоціюється з корейською приправою і нарізаною соломкою морквою. Мій рецепт трохи ламає стереотипи - "корейському" зводиться в ньому до використання чилі. Пласти капусти виходять великими, соковитими, хрусткими. Гострий перчик надає пекучу приємність. Закуска виходить фантастична! І, до речі, розходиться дуже швидко. Єдине, що може викликати незручність, - то, що капусти треба попередньо наполягати в величезною посуді. Я зазвичай беру більше, але невеликих качанів.
Обов'язково спробуйте приготувати капусту по-корейськи в домашніх умовах!
1. Приготуйте велику каструлю (кілька каструль) або бочку. Влийте в неї воду і розчиніть в ній сіль.
2. В солону воду помістіть качани капусти і залиште на дві доби.
3. По закінченню зазначеного в кроці 2 часу, приготуйте овочі - морква, гострий перець і часник. Морква очистіть, промийте, натріть на тертці. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинами. Гострий перчик очистіть від кісточок і наріжте довільно.
4. Капусту виберіть з розсолу, розріжте на чотири частини і між листям укладіть подрібнені морква, часник і перчик.
5. Покладіть нашпиговану капусту в простерилізовані банки і закатати стерильними кришками.
Капуста по-корейськи на зиму готова! Зберігайте в прохолодному місці, куди не потрапляють прямі сонячні промені.
Смачного!
- Капуста білокачанна - 5-6 штук
- Морква - 2 кілограма
- Сіль - 500 грам
- Вода - 10 літрів
- Гострий перець - - За смаком
- Часник - - За смаком
Обов'язково спробуйте приготувати капусту по-корейськи в домашніх умовах!
1. Приготуйте велику каструлю (кілька каструль) або бочку. Влийте в неї воду і розчиніть в ній сіль.
2. В солону воду помістіть качани капусти і залиште на дві доби.
3. По закінченню зазначеного в кроці 2 часу, приготуйте овочі - морква, гострий перець і часник. Морква очистіть, промийте, натріть на тертці. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинами. Гострий перчик очистіть від кісточок і наріжте довільно.
4. Капусту виберіть з розсолу, розріжте на чотири частини і між листям укладіть подрібнені морква, часник і перчик.
5. Покладіть нашпиговану капусту в простерилізовані банки і закатати стерильними кришками.
Капуста по-корейськи на зиму готова! Зберігайте в прохолодному місці, куди не потрапляють прямі сонячні промені.
Смачного!