Маринована капуста по-корейськи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування капусти по-корейськи існує багато. Навіть в Кореї, звідки родом ця страва, існують відмінності в його приготуванні. Пропоную один з найпопулярніших і смачних варіантів.
Вашій увазі хочу представити свій варіант, як приготувати мариновану капусту по-корейськи на зиму. Я не додаю гострих спецій, а кладу листя кінзи, яка надає капусті пряний аромат і смак. Буряк з морквою надають не тільки солодкуватий, але і красивий малиновий колір. Цю капусту можна використовувати як окрему страву або як вишукане доповнення до гарніру. Наприклад: подавати до рису, Greck, макаронів, картопляного пюре. За рахунок свого яскравого малинового кольору капуста по-корейськи буде дуже ефектно виглядати навіть на святковому столі. Отже, приступимо до приготування.
- Капуста білокачанна - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Braai - 3-4 штук (гілочки)
- Вода - 500 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 25 мілілітрів
Приготуйте всі необхідні продукти. Помийте і очистіть моркву і буряк. Помийте всі овочі під проточною водою.
Капусту наріжте на спеціальній тертці або поріжте ножем.
Натріть на крупній тертці моркву і буряк.
Змішайте в глибокій мисці капусту, морква і буряк. Покладіть кілька листочків кінзи.
У чисту стерилізовану баночку складіть підготовлені овочі. Злегка ущільните-утрамбуйте їх. Зверху покладіть ще кілька листочків кінзи.
Приготуйте маринад. Каструльку з водою поставте на помірний вогонь. Додайте сіль і цукор, доведіть до кипіння. В кінці додайте оцет. Нехай прокипить пару хвилин.
Гарячим маринадом залийте підготовлені овочі. Прикрийте кришкою і дайте повністю охолонути. Остигнули баночки перемістіть в холодильник. Смачного!