Цвітна капуста по-корейськи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Заготовки на зиму зустрічаються різні, але я пропоную приготувати дещо особливе. Маринована цвітна капуста по-корейськи - це чудова закуска для святкового столу або на кожен день!
Заготовимо кольорову капусту по-корейськи на зиму в домашніх умовах. Якщо Ви не плануєте закривати капусту на зиму, то після маринування її можна вживати вже через 5-6 годин. Якщо ж готуєте консервацію, раджу заздалегідь простерилізувати банки і кришки, щоб зробити все максимально оперативно і правильно. Капуста легко зберігається в прохолодному місці до зими і навіть довше. Хай щастить!
- Цвітна капуста - 1 кілограм
- Морква - 3 штуки
- Часник - 1 штука (головка)
- Перець - За смаком
- Koriandr - За смаком
- Цукор - 1 Склянка (маринад на 1 літр води)
- Оцет - 1/2 склянки (маринад на 1 літр води)
- Масло рослинне - 1/4 склянки (маринад на 1 літр води)
- Сіль - 2 Ст. Ложки (маринад на 1 літр води)
Цвітну капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо в киплячій воді 4 хвилини. Потім перекладаємо кольорову капусту в глибоку каструлю.
Паралельно готуємо маринад. Кип'ятимо літр води і додаємо в нього цукор, сіль, оцет і масло. Даємо розсолу провариться 4 хвилини і заливаємо їм капусту. Чекаємо поки охолоне.
У остиглий маринад додайте порізаний часник, морква, терту на тертці по-корейськи, а також перець і коріандр. Акуратно все перемішуємо і залишаємо маринуватися 5-6 годин.
Щоб заготовити капусту на зиму, потрібно розкласти тільки зварену капусту по стерилізованих банках, додати моркву, часник і спеції. Все залити маринадом, закрити і укутати в теплу ковдру на добу. Зберігати в темному і прохолодному місці.
Смачного!