Рецепт Цвітна капуста по-корейськи на зиму фото

Цвітна капуста по-корейськи на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Морква , Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Заготовки на зиму зустрічаються різні, але я пропоную приготувати дещо особливе. Маринована цвітна капуста по-корейськи - це чудова закуска для святкового столу або на кожен день!

Опис приготування:

Заготовимо кольорову капусту по-корейськи на зиму в домашніх умовах. Якщо Ви не плануєте закривати капусту на зиму, то після маринування її можна вживати вже через 5-6 годин. Якщо ж готуєте консервацію, раджу заздалегідь простерилізувати банки і кришки, щоб зробити все максимально оперативно і правильно. Капуста легко зберігається в прохолодному місці до зими і навіть довше. Хай щастить!

  • Цвітна капуста - 1 кілограм
  • Морква - 3 штуки
  • Часник - 1 штука (головка)
  • Перець - За смаком
  • Koriandr - За смаком
  • Цукор - 1 Склянка (маринад на 1 літр води)
  • Оцет - 1/2 склянки (маринад на 1 літр води)
  • Масло рослинне - 1/4 склянки (маринад на 1 літр води)
  • Сіль - 2 Ст. Ложки (маринад на 1 літр води)
цвітна капуста по-корейськи на зиму - фото крок 1
Цвітну капусту розбираємо на суцвіття і відварюємо в киплячій воді 4 хвилини. Потім перекладаємо кольорову капусту в глибоку каструлю.
цвітна капуста по-корейськи на зиму - фото крок 2
Паралельно готуємо маринад. Кип'ятимо літр води і додаємо в нього цукор, сіль, оцет і масло. Даємо розсолу провариться 4 хвилини і заливаємо їм капусту. Чекаємо поки охолоне.
цвітна капуста по-корейськи на зиму - фото крок 3
У остиглий маринад додайте порізаний часник, морква, терту на тертці по-корейськи, а також перець і коріандр. Акуратно все перемішуємо і залишаємо маринуватися 5-6 годин.
цвітна капуста по-корейськи на зиму - фото крок 4
Щоб заготовити капусту на зиму, потрібно розкласти тільки зварену капусту по стерилізованих банках, додати моркву, часник і спеції. Все залити маринадом, закрити і укутати в теплу ковдру на добу. Зберігати в темному і прохолодному місці.
цвітна капуста по-корейськи на зиму - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти