Рецепт Капуста квашена з цукром фото

Капуста квашена з цукром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.

Капуста квашена з цукром готується всього чотири дні! Виходить вона хрустка і кислувато-солодка. Є її одне задоволення! Відмінна закуска до будь-якого гарячого блюда, дивовижна складова щей і рагу.

Опис приготування:

Із зазначених інгредієнтів вийде одна трилітрова банка.

Класичний простий рецепт приготування капусти квашеної з цукром зводиться до наступного.

1. Капусту очистіть від зіпсованих зовнішніх листя, розріжте на чотири частини і виберіть качана.

2. Очищену капусту дрібно наріжте.

3. Очистіть і промийте морква. Дрібно нарубати або натріть її на крупній тертці.

4. Капусту перемішайте з морквою і сіллю. Протріть її руками.

5. Приготуйте простерилізованих трилітрову банку. У неї аж по самі плічка укладіть нашатковану капусту з морквою. Чи не утрамбовують, нехай лежить вільно. Залиште місце від горлечка.

6. Залийте капусту в банку холодною кип'яченою водою на 5 см вище рівня капусти. Банку поставте в миску (миска потрібна для витікаючого в процесі бродіння соку). Залиште банку з капустою при кімнатній температурі на час процесу бродіння (2-3 дня). Двічі в день протикати капусту чистою дерев'яною паличкою, щоб вийшли гази. А випливає сік повертайте знову в банку.

7. По закінченню 2-3 доби злийте сік з капусти через марлю в окрему каструлю. Розчиніть в ньому цукор і знову влийте в банку. Капусту на 8-10 годин ставимо в холодильник.

Капуста квашена з цукром готова!

Смачного!

  • Капуста білокачанна - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
Із зазначених інгредієнтів вийде одна трилітрова банка.

Класичний простий рецепт приготування капусти квашеної з цукром зводиться до наступного.

1. Капусту очистіть від зіпсованих зовнішніх листя, розріжте на чотири частини і виберіть качана.

2. Очищену капусту дрібно наріжте.

3. Очистіть і промийте морква. Дрібно нарубати або натріть її на крупній тертці.

4. Капусту перемішайте з морквою і сіллю. Протріть її руками.

5. Приготуйте простерилізованих трилітрову банку. У неї аж по самі плічка укладіть нашатковану капусту з морквою. Чи не утрамбовують, нехай лежить вільно. Залиште місце від горлечка.

6. Залийте капусту в банку холодною кип'яченою водою на 5 см вище рівня капусти. Банку поставте в миску (миска потрібна для витікаючого в процесі бродіння соку). Залиште банку з капустою при кімнатній температурі на час процесу бродіння (2-3 дня). Двічі в день протикати капусту чистою дерев'яною паличкою, щоб вийшли гази. А випливає сік повертайте знову в банку.

7. По закінченню 2-3 доби злийте сік з капусти через марлю в окрему каструлю. Розчиніть в ньому цукор і знову влийте в банку. Капусту на 8-10 годин ставимо в холодильник.

Капуста квашена з цукром готова!

Смачного!

Схожі рецепти