Капуста квашена з цукром
(покроковий рецепт з фото)
Капуста квашена з цукром готується всього чотири дні! Виходить вона хрустка і кислувато-солодка. Є її одне задоволення! Відмінна закуска до будь-якого гарячого блюда, дивовижна складова щей і рагу.
Із зазначених інгредієнтів вийде одна трилітрова банка.
Класичний простий рецепт приготування капусти квашеної з цукром зводиться до наступного.
1. Капусту очистіть від зіпсованих зовнішніх листя, розріжте на чотири частини і виберіть качана.
2. Очищену капусту дрібно наріжте.
3. Очистіть і промийте морква. Дрібно нарубати або натріть її на крупній тертці.
4. Капусту перемішайте з морквою і сіллю. Протріть її руками.
5. Приготуйте простерилізованих трилітрову банку. У неї аж по самі плічка укладіть нашатковану капусту з морквою. Чи не утрамбовують, нехай лежить вільно. Залиште місце від горлечка.
6. Залийте капусту в банку холодною кип'яченою водою на 5 см вище рівня капусти. Банку поставте в миску (миска потрібна для витікаючого в процесі бродіння соку). Залиште банку з капустою при кімнатній температурі на час процесу бродіння (2-3 дня). Двічі в день протикати капусту чистою дерев'яною паличкою, щоб вийшли гази. А випливає сік повертайте знову в банку.
7. По закінченню 2-3 доби злийте сік з капусти через марлю в окрему каструлю. Розчиніть в ньому цукор і знову влийте в банку. Капусту на 8-10 годин ставимо в холодильник.
Капуста квашена з цукром готова!
Смачного!
- Капуста білокачанна - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Вода - 1 літр
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Класичний простий рецепт приготування капусти квашеної з цукром зводиться до наступного.
1. Капусту очистіть від зіпсованих зовнішніх листя, розріжте на чотири частини і виберіть качана.
2. Очищену капусту дрібно наріжте.
3. Очистіть і промийте морква. Дрібно нарубати або натріть її на крупній тертці.
4. Капусту перемішайте з морквою і сіллю. Протріть її руками.
5. Приготуйте простерилізованих трилітрову банку. У неї аж по самі плічка укладіть нашатковану капусту з морквою. Чи не утрамбовують, нехай лежить вільно. Залиште місце від горлечка.
6. Залийте капусту в банку холодною кип'яченою водою на 5 см вище рівня капусти. Банку поставте в миску (миска потрібна для витікаючого в процесі бродіння соку). Залиште банку з капустою при кімнатній температурі на час процесу бродіння (2-3 дня). Двічі в день протикати капусту чистою дерев'яною паличкою, щоб вийшли гази. А випливає сік повертайте знову в банку.
7. По закінченню 2-3 доби злийте сік з капусти через марлю в окрему каструлю. Розчиніть в ньому цукор і знову влийте в банку. Капусту на 8-10 годин ставимо в холодильник.
Капуста квашена з цукром готова!
Смачного!