Каннеллоні з фаршем в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Я, як справжній любитель італійської пасти, обожнюю і частенько готую каннеллони з фаршем в духовці, а якщо ви ще ніколи не робили це приголомшливе блюдо, обов'язково спробуйте його приготувати.
Якщо чесно, раніше я ніколи не думала, що паста може бути такою смачною і виглядати так красиво і апетитно. Але коли я почала цікавитися італійською кухнею і вперше приготувала каннеллони з фаршем в духовці в домашніх умовах, це блюдо моментально стало одним з моїх найулюбленіших. Воно настільки смачне, ароматне і яскраве, що тільки від одного його виду піднімається настрій і з'являється апетит, причому як у дорослих, так і у дітей. Тому зараз я розповім вам, як зробити каннеллони з фаршем в духовці, а ви обов'язково порадуйте найближчим часом таким приголомшливим блюдом свою сім'ю.
- Каннеллоні - 12-14 штук
- Фарш м'ясний - 450-500 грам (яловичина або свинина + яловичина)
- Перець болгарський червоний - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соус томатний - 450 грам
- Листя розмарину - 5-6 штук
- Гілочка чебрецю - 1 штука
- Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
- Орегано сушений - 0, 5 чайних ложки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка (для смаження)
- Пармезан тертий - 2/3 склянки
- Сіль - - За смаком
Почніть з того, Поставте на вогонь сковороду і розігрійте в ній трохи оливкового масла, викладіть на сковороду фарш і смажте його, помішуючи. Поки фарш обсмажують, ми чистимо і нарізаємо на шматки ріпчасту цибулю і червоний перець, подрібнюємо овочі до стану пюре в блендері. Коли фарш трохи підсмажиться і змінить колір з рожевого на більш блідий, додайте до нього перемелені овочі.
Продовжуємо смажити фарш доти, поки з нього не випарується майже вся рідина, потім солимо і перчимо його за смаком, знімаємо сковороду з вогню.
Далі ми наливаємо в каструльку томатний соус і доводимо його до кипіння. Додаємо в соус чебрець, розмарин, вустерский соус, базилік і орегано. Перемішуємо все, прогреваем соус пару хвилин на повільному вогні і прибираємо з плити.
Каннеллоні відварюємо до повної готовності відповідно до інструкцій на упаковці, головне в нашій справі не переварити їх.
Після цього відкидаємо каннеллони на друшляк.
Коли паста буде повністю суха, ми наповнюємо кожну трубочку приготовленої з фаршу начинкою.
Викладаємо нафаршировані каннеллони на деко або в форму (змащену маслом).
Зверху поливаємо каннеллони томатним соусом і посипаємо їх тертим пармезаном. Накриваємо деко фольгою і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо страву пів години, потім прибираємо фольгу і готуємо його ще 5 хвилин без фольги.
Приємного всім апетиту!