Рецепт Качка з яблуками в духовці фото

Качка з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Фрукти , Яблука , Часник , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Різдво
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Качка на наших столах з'являється не так часто, як інші види птиці, тому швидше є прерогативою святкового застілля. Якщо хочете прикрасити свій стіл, то приготуйте качку в духовці.

Опис приготування:

Хочу поділитися своїм рецептом, як приготувати качку з яблуками в духовці. Готувати таке блюдо нескладно, але воно стане прикрасою святкового столу. Готовність качки потрібно перевіряти, проткнув її дерев'яною паличкою або виделкою. Якщо випливає світлий сік, то вона готова, а якщо рожевий, нехай ще запікається. Яблука, які запікалися безпосередньо в тушці, в їжу краще не вживати, оскільки вони вбирають надто багато жиру.

  • Качка - 2 кілограма
  • Яблука кислі - 1 кілограм
  • Часник - 5 зубчиків
  • Спеції (сіль, перець, каррі, розмарин…) - За смаком
1
Підготуйте тушку і натріть її спеціями зовні і зсередини.
2
Поріжте кислі яблука на невеликі часточки.
3
На дно Гусятниці або форми для запікання викладіть шар порізаних яблук.
4
Черевце качки нафаршіруйте шматочками яблук і очищеними цілими зубчиками часнику і зашейте кулінарними нитками.
5
Покладіть качку черевцем вгору. Обкласти її яблуками навколо, щоб тушка не стикалася зі стінками форми. Решта яблука викладіть наверх.
6
Вилийте у форму 0, 5 склянки води. Накрийте кришкою і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 1, 5 немає. Потім зніміть кришку і запікайте ще 1, 5 немає.
7
Перекладіть качку на блюдо сервіровки, вийміть нитки. Яблука з черевця витягніть і використовуйте як гарнір.

Схожі рецепти