Качка з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Качка на наших столах з'являється не так часто, як інші види птиці, тому швидше є прерогативою святкового застілля. Якщо хочете прикрасити свій стіл, то приготуйте качку в духовці.
Хочу поділитися своїм рецептом, як приготувати качку з яблуками в духовці. Готувати таке блюдо нескладно, але воно стане прикрасою святкового столу. Готовність качки потрібно перевіряти, проткнув її дерев'яною паличкою або виделкою. Якщо випливає світлий сік, то вона готова, а якщо рожевий, нехай ще запікається. Яблука, які запікалися безпосередньо в тушці, в їжу краще не вживати, оскільки вони вбирають надто багато жиру.
- Качка - 2 кілограма
- Яблука кислі - 1 кілограм
- Часник - 5 зубчиків
- Спеції (сіль, перець, каррі, розмарин…) - За смаком
1
Підготуйте тушку і натріть її спеціями зовні і зсередини.
2
Поріжте кислі яблука на невеликі часточки.
3
На дно Гусятниці або форми для запікання викладіть шар порізаних яблук.
4
Черевце качки нафаршіруйте шматочками яблук і очищеними цілими зубчиками часнику і зашейте кулінарними нитками.
5
Покладіть качку черевцем вгору. Обкласти її яблуками навколо, щоб тушка не стикалася зі стінками форми. Решта яблука викладіть наверх.
6
Вилийте у форму 0, 5 склянки води. Накрийте кришкою і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 1, 5 немає. Потім зніміть кришку і запікайте ще 1, 5 немає.
7
Перекладіть качку на блюдо сервіровки, вийміть нитки. Яблука з черевця витягніть і використовуйте як гарнір.