Рецепт Качка з яблуками в духовці фото

Качка з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Фрукти, Яблука, Часник, Качка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Різдво
Гарячі страви, Страви цілком

Качка на наших столах з'являється не так часто, як інші види птиці, тому швидше є прерогативою святкового застілля. Якщо хочете прикрасити свій стіл, то приготуйте качку в духовці.

Хочу поділитися своїм рецептом, як приготувати качку з яблуками в духовці. Готувати таке блюдо нескладно, але воно стане прикрасою святкового столу. Готовність качки потрібно перевіряти, проткнув її дерев'яною паличкою або виделкою. Якщо випливає світлий сік, то вона готова, а якщо рожевий, нехай ще запікається. Яблука, які запікалися безпосередньо в тушці, в їжу краще не вживати, оскільки вони вбирають надто багато жиру.

  • Качка - 2 кілограма
  • Яблука кислі - 1 кілограм
  • Часник - 5 зубчиків
  • Спеції (сіль, перець, каррі, розмарин…) - За смаком
1
Підготуйте тушку і натріть її спеціями зовні і зсередини.
2
Поріжте кислі яблука на невеликі часточки.
3
На дно Гусятниці або форми для запікання викладіть шар порізаних яблук.
4
Черевце качки нафаршіруйте шматочками яблук і очищеними цілими зубчиками часнику і зашейте кулінарними нитками.
5
Покладіть качку черевцем вгору. Обкласти її яблуками навколо, щоб тушка не стикалася зі стінками форми. Решта яблука викладіть наверх.
6
Вилийте у форму 0, 5 склянки води. Накрийте кришкою і запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 1, 5 немає. Потім зніміть кришку і запікайте ще 1, 5 немає.
7
Перекладіть качку на блюдо сервіровки, вийміть нитки. Яблука з черевця витягніть і використовуйте як гарнір.

Схожі рецепти