Рецепт Качка в утятніце фото

Качка в утятніце
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Фрукти , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 20 хв.

Думаю, у багатьох на кухні або в коморі варто качатницю. Вона нагадує казанок, тільки овальної форми. У такій часто готують капусту або картоплю. Розповім, як приготувати качку в утятніце.

Опис приготування:

У утятніце, як і в казанку, товсті стінки, тому страва не пригорає і добре готується. Якщо ви не можете правильно зробити качку, у вас вона виходить сухою, скористайтеся утятніце. Завдяки їй м'ясо вийде ніжним і соковитим, можна додати будь-які овочі, яблука і спеції. Можна запекти качку цілком або нарізати шматочками.

  • Качка - 1, 5-1, 7 кілограма
  • Яблука - 2 штуки
  • Гриби - 0, 5 кілограма
  • Картопля - 0, 5 кілограма
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Сіль, перець - За смаком
  • Зелень - За смаком(Braai, базилік, koriandr)
  • Вода - 0, 5 L
  • Рослинна олія - 25 мілілітрів
1
Випатрану качку вимийте, обпалити пір'я. Витріть качку насухо серветками.
2
Очистіть і вимийте картоплю, розріжте навпіл, а якщо він великий, розріжте на 3-4 частини.
3
Вимийте яблука і наріжте їх часточками, видаліть насіння. Вимийте гриби, залиште їх цілком.
4
Очистіть і подрібніть часник, зелень, змішайте з іншими спеціями, рослинним маслом. Отриманою сумішшю натріть качку.
5
Нафаршіруйте її яблуками, за допомогою зубочисток або нитками скріпіть черево, щоб яблука не вивалилися.
6
Наливати 0, 5 ліра води в утятницу і викладіть качку спиною вниз. Зверху покладіть картоплю і гриби, накрийте утятницу кришкою.
7
Надішліть утятницу в розігрітий до 240 градусів духовку на 90 хвилин, потім відкрийте кришку і запікайте ще 15-20 хвилин.
8
Викладіть качку на тарілку і залиште на 10-15 хвилин. Подавайте на стіл качку цілком з овочами.

Схожі рецепти