Качка в утятніце
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, у багатьох на кухні або в коморі варто качатницю. Вона нагадує казанок, тільки овальної форми. У такій часто готують капусту або картоплю. Розповім, як приготувати качку в утятніце.
У утятніце, як і в казанку, товсті стінки, тому страва не пригорає і добре готується. Якщо ви не можете правильно зробити качку, у вас вона виходить сухою, скористайтеся утятніце. Завдяки їй м'ясо вийде ніжним і соковитим, можна додати будь-які овочі, яблука і спеції. Можна запекти качку цілком або нарізати шматочками.
- Качка - 1, 5-1, 7 кілограма
- Яблука - 2 штуки
- Гриби - 0, 5 кілограма
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - За смаком(Braai, базилік, koriandr)
- Вода - 0, 5 L
- Рослинна олія - 25 мілілітрів
1
Випатрану качку вимийте, обпалити пір'я. Витріть качку насухо серветками.
2
Очистіть і вимийте картоплю, розріжте навпіл, а якщо він великий, розріжте на 3-4 частини.
3
Вимийте яблука і наріжте їх часточками, видаліть насіння. Вимийте гриби, залиште їх цілком.
4
Очистіть і подрібніть часник, зелень, змішайте з іншими спеціями, рослинним маслом. Отриманою сумішшю натріть качку.
5
Нафаршіруйте її яблуками, за допомогою зубочисток або нитками скріпіть черево, щоб яблука не вивалилися.
6
Наливати 0, 5 ліра води в утятницу і викладіть качку спиною вниз. Зверху покладіть картоплю і гриби, накрийте утятницу кришкою.
7
Надішліть утятницу в розігрітий до 240 градусів духовку на 90 хвилин, потім відкрийте кришку і запікайте ще 15-20 хвилин.
8
Викладіть качку на тарілку і залиште на 10-15 хвилин. Подавайте на стіл качку цілком з овочами.