Качка з яблуками в утятніце
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше запеченої качки? тільки качка, запечена з яблуками за цим рецептом. Давайте ж приготуємо її!
Качку з яблуками приготувати дуже просто. Ретельно дотримуйтесь кожному з перерахованих кроків і все вийде. При цьому вийде неймовірно смачно. Подавати найкраще з картоплею.
- Качка - 1 штука
- Яблука - 1 кілограм (будь-кислий сорт, я вибрала Антонівка)
- Часник - 4-5 зубчиків
- Спеції для качки - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Качку ретельно промийте і натріть спеціями, сіллю і перцем.
2. І яблучка теж помийте. Вони повинні бути твердими і кисленькими.
3. Яблука поріжте часточками, кісточки приберіть.
4. Викладіть на дно Гусятниці трохи яблук.
5. Набейте качку яблуками, покладіть її в утятницу і додайте по краях ще яблук. Поставте в розігріту до 200 З духовку. Кришкою краще не закривати.
6. Через 2 години перевірте на готовність. Проткніть качку зубочисткою, якщо сік прозорий, а качка вже рум'яна, значить все готово. Якщо ні, залиште запікатися ще на півгодини. Можна змастити корочку рослинним маслом для рум'яності. Коли все готово - відправляйте прямо на стіл. Смачного.