Рецепт Качка з яблуками в утятніце фото

Качка з яблуками в утятніце
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Качка
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Що може бути смачніше запеченої качки? тільки качка, запечена з яблуками за цим рецептом. Давайте ж приготуємо її!

Опис приготування:

Качку з яблуками приготувати дуже просто. Ретельно дотримуйтесь кожному з перерахованих кроків і все вийде. При цьому вийде неймовірно смачно. Подавати найкраще з картоплею.

  • Качка - 1 штука
  • Яблука - 1 кілограм (будь-кислий сорт, я вибрала Антонівка)
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Спеції для качки - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
качка з яблуками в утятніце - фото крок 1
1. Качку ретельно промийте і натріть спеціями, сіллю і перцем.
качка з яблуками в утятніце - фото крок 2
2. І яблучка теж помийте. Вони повинні бути твердими і кисленькими.
качка з яблуками в утятніце - фото крок 3
3. Яблука поріжте часточками, кісточки приберіть.
качка з яблуками в утятніце - фото крок 4
4. Викладіть на дно Гусятниці трохи яблук.
качка з яблуками в утятніце - фото крок 5
5. Набейте качку яблуками, покладіть її в утятницу і додайте по краях ще яблук. Поставте в розігріту до 200 З духовку. Кришкою краще не закривати.
качка з яблуками в утятніце - фото крок 6
6. Через 2 години перевірте на готовність. Проткніть качку зубочисткою, якщо сік прозорий, а качка вже рум'яна, значить все готово. Якщо ні, залиште запікатися ще на півгодини. Можна змастити корочку рослинним маслом для рум'яності. Коли все готово - відправляйте прямо на стіл. Смачного.

Схожі рецепти