Качка в утятніце шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Процес приготування качки зазвичай дуже трудомісткий. Але, якщо заздалегідь нарізати її шматочками і тушкувати в утятніце, в 2 години можна спорудити справжній святкова вечеря.
Хочу поділитися з вами способом приготування качки в утятніце. Хоч качка і відома своїм жорстким смаком, але цей рецепт дозволяє зробити її максимально ніжною і ароматною.
- Качка - 1 кілограм
- Морква - 1-2 штук(1 велика або 2 середніх)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
- Базилік сухий - 1 Чайна ложка
- Аджика суха - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Яблуко - 1 штука (антновка)
1. Спочатку качку (в моєму випадку її половину) необхідно ретельно вимити.
2. Після нарізати шматочками середнього розміру.
3. У розігріту утятницу з рослинним маслом додайте нарізані шматочки качки, обсмажуйте хвилин 10, а після накрийте кришкою і тушкуйте ще хвилин 15.
4. Поки м'ясо гаситься, наріжте цибулю, морква, часник і яблуко невеликими шматочками.
5. Коли м'ясо протушкувати, вилийте весь жир з качатниці і додайте кип'яченої води так, щоб вона покрила повністю всі шматочки качки.
6. Через пару хвилин вода стане кипіти і з'явиться пінка. Пінку зніміть і додайте в утятницу нарізані овочі і яблуко. Додайте сушений базилік, аджику, чорний перець горошком. Накрийте кришкою і залиште гаситися качку на 1, 5 години на слабкому вогні.
7. Для 10 хвилин до закінчення приготування додайте перцю і солі за смаком. Смачного.