Рецепт Качка в утятніце шматочками фото

Качка в утятніце шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Качка
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Процес приготування качки зазвичай дуже трудомісткий. Але, якщо заздалегідь нарізати її шматочками і тушкувати в утятніце, в 2 години можна спорудити справжній святкова вечеря.

Хочу поділитися з вами способом приготування качки в утятніце. Хоч качка і відома своїм жорстким смаком, але цей рецепт дозволяє зробити її максимально ніжною і ароматною.

  • Качка - 1 кілограм
  • Морква - 1-2 штук(1 велика або 2 середніх)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
  • Базилік сухий - 1 Чайна ложка
  • Аджика суха - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Яблуко - 1 штука (антновка)
качка в утятніце шматочками - фото крок 1
1. Спочатку качку (в моєму випадку її половину) необхідно ретельно вимити.
качка в утятніце шматочками - фото крок 2
2. Після нарізати шматочками середнього розміру.
качка в утятніце шматочками - фото крок 3
3. У розігріту утятницу з рослинним маслом додайте нарізані шматочки качки, обсмажуйте хвилин 10, а після накрийте кришкою і тушкуйте ще хвилин 15.
качка в утятніце шматочками - фото крок 4
4. Поки м'ясо гаситься, наріжте цибулю, морква, часник і яблуко невеликими шматочками.
качка в утятніце шматочками - фото крок 5
5. Коли м'ясо протушкувати, вилийте весь жир з качатниці і додайте кип'яченої води так, щоб вона покрила повністю всі шматочки качки.
качка в утятніце шматочками - фото крок 6
6. Через пару хвилин вода стане кипіти і з'явиться пінка. Пінку зніміть і додайте в утятницу нарізані овочі і яблуко. Додайте сушений базилік, аджику, чорний перець горошком. Накрийте кришкою і залиште гаситися качку на 1, 5 години на слабкому вогні.
качка в утятніце шматочками - фото крок 7
7. Для 10 хвилин до закінчення приготування додайте перцю і солі за смаком. Смачного.

Схожі рецепти