Качка в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо на кону святкова вечеря, а часу залишилося не так вже й багато, пропоную простий рецепт качки в мікрохвильовці, - Проте вишукано, але значно швидше. Качка вийде соковитою і м'якою!
Я розповім, як приготувати качку в мікрохвильовці, щоб вона вийшла напрочуд соковитою і м'якою. Для цього нам і знадобиться така кількість цибулі і бульйону, щоб м'ясо качки, само по собі досить сухувате і жорстке, перетворилося в вишуканий делікатес. А приготування в мікрохвильовій печі нам теж в цьому допоможе, - качка буде гаситися як би у власному соку, а це ще більше посприяє ніжному смаку готового блюда.
Рецепт:
1. Лук моєму, чистим, і нарізаємо півкільцями, або ж подрібнюємо довільно. Кладемо в посуд, підходящу для СВЧ-печі, заливаємо невеликою кількістю підсоленої гарячої води. Тушкуємо під кришкою в мікрохвильовці 5 хвилин на повній потужності.
2. Тепер дістаємо, воду зливаємо до бульйону, а цибуля все в тій же посудині змішуємо з вершковим маслом і цукром, і вже обсмажуємо приблизно 2 хвилини без кришки на повній потужності.
3. Тим часом підготуємо тушку качки до готування і трохи обсмажити її з усіх боків на досить сильному вогні в сковорідці на плиті.
4. Тепер беремо велику скляне блюдо, і кладемо туди підрум'яниться качку, заливаємо бульйоном і залишками масла.
5. Солимо і перчимо качку по смаку, і під кришкою тушкуємо приблизно 20 хвилин в мікрохвильовці.
6. Як тільки цей час закінчиться, Не поспішаймо діставати качку з СВЧ-печі ще 20 хвилин, нехай дійде до готовності.
Готово! При подачі обсипаємо з усіх боків нашої цибулевої сумішшю і поливаємо соком, що виділився в процесі гасіння качки. Цей рецепт приготування качки в мікрохвильовці мені подобається своєю доступністю, а також тим, що качка завжди виходить дуже ніжною і смачною. Тому сервірують стіл, прикрашайте тарілки зеленню, і сміливо кличте гостей на ваше нове фірмове блюдо.
- Качка - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Цибуля - 5 штук
- Бульйон - 1 Склянка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець - 1 Чайна ложка
Рецепт:
1. Лук моєму, чистим, і нарізаємо півкільцями, або ж подрібнюємо довільно. Кладемо в посуд, підходящу для СВЧ-печі, заливаємо невеликою кількістю підсоленої гарячої води. Тушкуємо під кришкою в мікрохвильовці 5 хвилин на повній потужності.
2. Тепер дістаємо, воду зливаємо до бульйону, а цибуля все в тій же посудині змішуємо з вершковим маслом і цукром, і вже обсмажуємо приблизно 2 хвилини без кришки на повній потужності.
3. Тим часом підготуємо тушку качки до готування і трохи обсмажити її з усіх боків на досить сильному вогні в сковорідці на плиті.
4. Тепер беремо велику скляне блюдо, і кладемо туди підрум'яниться качку, заливаємо бульйоном і залишками масла.
5. Солимо і перчимо качку по смаку, і під кришкою тушкуємо приблизно 20 хвилин в мікрохвильовці.
6. Як тільки цей час закінчиться, Не поспішаймо діставати качку з СВЧ-печі ще 20 хвилин, нехай дійде до готовності.
Готово! При подачі обсипаємо з усіх боків нашої цибулевої сумішшю і поливаємо соком, що виділився в процесі гасіння качки. Цей рецепт приготування качки в мікрохвильовці мені подобається своєю доступністю, а також тим, що качка завжди виходить дуже ніжною і смачною. Тому сервірують стіл, прикрашайте тарілки зеленню, і сміливо кличте гостей на ваше нове фірмове блюдо.