Качка по-угорськи
(покроковий рецепт з фото)
Дивовижно простий рецепт приготування качки. Часу у вас на готування піде зовсім небагато, а смак страви приємно здивує.
Готувати цю страву дуже легко, в результаті у вас на столі буде соковита качка з підливою. Подавати її можна з квашеною капустою, з будь-яким гарніром та й просто з салатом зі свіжих овочів. Розповідаю, як приготувати качку по-угорськи.
1. Качку моєму, розрізаємо на порційні шматки. Солимо, перчимо і обвалюють кожен шматок в борошні.
2. На сковороді розігріваємо смалець і обсмажуємо на ньому шматки качки до красивої золотистої скоринки. Складаємо обсмажені шматки в глибокий сотейник.
3. Чистимо овочі і нарізаємо так, як вам подобається. Обсмажуємо буквально хвилинку паприку на жирі, який залишився після качки, потім додаємо підготовлені цибулю, перець і моркву і смажимо хвилин 10.
4. Тепер додамо нарізані помідори або томатну пасту, смажимо хвилин 5.
5. Обсмажені овочі викладаємо в посуд до качці.
6. Вливаємо в сотейник з качкою вино, воду або бульйон. Рідина повинна трохи покривати качку.
7. Додаємо чорний перець, нарізану зелень і тушкуємо під кришкою до готовності. Приблизно 1-1.5 годину
Якщо у вас немає гарнір до качці, не біда. Хв 20 до кінця готування, можна додати в качку картопля, і у вас на столі буде соковите і ситне блюдо з качки. Успіхів!
- Качка - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Перець болгарський - 1-2 штук
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Помідор - 2-3 штук (можна замінити томатною пастою - 1 ст ложка)
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
- Вино червоне - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Smalec - 2-3 Ст. Ложок
1. Качку моєму, розрізаємо на порційні шматки. Солимо, перчимо і обвалюють кожен шматок в борошні.
2. На сковороді розігріваємо смалець і обсмажуємо на ньому шматки качки до красивої золотистої скоринки. Складаємо обсмажені шматки в глибокий сотейник.
3. Чистимо овочі і нарізаємо так, як вам подобається. Обсмажуємо буквально хвилинку паприку на жирі, який залишився після качки, потім додаємо підготовлені цибулю, перець і моркву і смажимо хвилин 10.
4. Тепер додамо нарізані помідори або томатну пасту, смажимо хвилин 5.
5. Обсмажені овочі викладаємо в посуд до качці.
6. Вливаємо в сотейник з качкою вино, воду або бульйон. Рідина повинна трохи покривати качку.
7. Додаємо чорний перець, нарізану зелень і тушкуємо під кришкою до готовності. Приблизно 1-1.5 годину
Якщо у вас немає гарнір до качці, не біда. Хв 20 до кінця готування, можна додати в качку картопля, і у вас на столі буде соковите і ситне блюдо з качки. Успіхів!