Качка хрустка з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування хрусткої качки з сиром. Приготувати таку качку зовсім не складно, качине м'ясо виходить ніжним і дуже смачним.
Якщо готувати качку на середньому вогні на решітці, весь жир легко витоплюється, шкірка при цьому стає дуже ніжною і хрусткою. М'ясо у готової качки стає ароматним, соковитим і смачним.
- Рослинної олії - 5 Ст. Ложок
- Качка - 1 штука
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Пармезан - 200 грам
- Гірчиця дижонская - 50 грам
- Перець кайенский - 1 щіпка
- Солі - 1 Ст. Ложка
1. Промиваємо качку, обсушуємо. Акуратно видаляємо залишилися пір'ячко. Великі шматочки жиру так само видаляємо. Закип'ятити води, качку поміщаємо в сито (можна в раковину), і поливаємо окропом, повільно, близько хвилини. Потім хвилин 30 даємо їй обсохнути. Потім знову опрацюємо її окропом. Натираємо сіллю, хвилин 30 залишаємо.
2. Маленьким ножем або голкою наколюємо шкіру качки, намагаємося не пошкодити м'ясо. Робимо приблизно 30-40 проколів.
3. Розігріваємо олію в невеликій каструлі, додаємо кайенский перець, секунд 20 прогреваем. Знімаємо з вогню, переливаємо в інший посуд, даємо охолонути. Постійно збиваючи, вводимо потроху гірчицю. Додаємо мелений коріандр.
4. Отриманим маринадом змащуємо всередині і зовні качку. З 2 години поставимо в холодильник. Ставимо в розігріту духовку, температура 130 градусів. Укладаємо качку на решітку, під гратами поставимо деко. Запікаємо 1, 5 годину, після качку повернемо, і запікаємо ще 1, 5 годину.
5. На тертці натерти сир, витягнемо качку, посипаємо сиром, і 30 хвилин відправляємо ще в духовку.
6. Качка готова, смачного!