Рецепт Качка хрустка з сиром фото

Качка хрустка з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Качка
Вегетаріанське харчування
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Рецепт приготування хрусткої качки з сиром. Приготувати таку качку зовсім не складно, качине м'ясо виходить ніжним і дуже смачним.

Якщо готувати качку на середньому вогні на решітці, весь жир легко витоплюється, шкірка при цьому стає дуже ніжною і хрусткою. М'ясо у готової качки стає ароматним, соковитим і смачним.

  • Рослинної олії - 5 Ст. Ложок
  • Качка - 1 штука
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Пармезан - 200 грам
  • Гірчиця дижонская - 50 грам
  • Перець кайенский - 1 щіпка
  • Солі - 1 Ст. Ложка
качка хрустка з сиром - фото крок 1
1. Промиваємо качку, обсушуємо. Акуратно видаляємо залишилися пір'ячко. Великі шматочки жиру так само видаляємо. Закип'ятити води, качку поміщаємо в сито (можна в раковину), і поливаємо окропом, повільно, близько хвилини. Потім хвилин 30 даємо їй обсохнути. Потім знову опрацюємо її окропом. Натираємо сіллю, хвилин 30 залишаємо.
качка хрустка з сиром - фото крок 2
2. Маленьким ножем або голкою наколюємо шкіру качки, намагаємося не пошкодити м'ясо. Робимо приблизно 30-40 проколів.
качка хрустка з сиром - фото крок 3
3. Розігріваємо олію в невеликій каструлі, додаємо кайенский перець, секунд 20 прогреваем. Знімаємо з вогню, переливаємо в інший посуд, даємо охолонути. Постійно збиваючи, вводимо потроху гірчицю. Додаємо мелений коріандр.
качка хрустка з сиром - фото крок 4
4. Отриманим маринадом змащуємо всередині і зовні качку. З 2 години поставимо в холодильник. Ставимо в розігріту духовку, температура 130 градусів. Укладаємо качку на решітку, під гратами поставимо деко. Запікаємо 1, 5 годину, після качку повернемо, і запікаємо ще 1, 5 годину.
качка хрустка з сиром - фото крок 5
5. На тертці натерти сир, витягнемо качку, посипаємо сиром, і 30 хвилин відправляємо ще в духовку.
качка хрустка з сиром - фото крок 6
6. Качка готова, смачного!

Схожі рецепти