Запечена хрустка картопля з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів страв з картоплі пропоную запекти картоплю в духовці з беконом і сиром. Картопля попередньо відварюється в "мундирах" до напівготовності, потім запікається в духовці зі смачною начинкою.
Всі знають, що з картоплі можна приготувати безліч смачних страв. Додайте до нього сир і бекон, і ви зможете всього за півгодини приготувати ситне і смачне блюдо для сімейного обіду. Дізнайтеся, як приготувати запечений хрустка картопля з сиром, дивіться рецепт нижче.
- Картопля - 500 грам (невеликий)
- Бекон - 300 грам
- Сир - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Петрушка - 5 штук
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
Підготуйте необхідні продукти. Картопля і зелень вимийте. Сир натріть на тертці.
Картопля залийте холодною водою і відваріть на середньому вогні до напівготовності протягом 15 хвилин, злийте воду, остудіть. Бекон наріжте дрібними смужками.
Картопля очистіть, розріжте навпіл. Вийміть за допомогою чайної ложки трохи серцевини. Розкладіть зрізом вгору на деку, змащеному олією.
Посипте тертим сиром, беконом і знову сиром. Поставте запікатися в духовку при 220 оС (428 ºF) з 15 хвилин до розплавлення сиру і рум'яного бекону.
Подавайте зі свіжою зеленню, сметаною або грецьким йогуртом. Смачного!