Рецепт Запечена хрустка картопля з сиром фото

Запечена хрустка картопля з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Для любителів страв з картоплі пропоную запекти картоплю в духовці з беконом і сиром. Картопля попередньо відварюється в "мундирах" до напівготовності, потім запікається в духовці зі смачною начинкою.

Всі знають, що з картоплі можна приготувати безліч смачних страв. Додайте до нього сир і бекон, і ви зможете всього за півгодини приготувати ситне і смачне блюдо для сімейного обіду. Дізнайтеся, як приготувати запечений хрустка картопля з сиром, дивіться рецепт нижче.

  • Картопля - 500 грам (невеликий)
  • Бекон - 300 грам
  • Сир - 100 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Петрушка - 5 штук
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для змащування форми)
запечена хрустка картопля з сиром - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Картопля і зелень вимийте. Сир натріть на тертці.
запечена хрустка картопля з сиром - фото крок 2
Картопля залийте холодною водою і відваріть на середньому вогні до напівготовності протягом 15 хвилин, злийте воду, остудіть. Бекон наріжте дрібними смужками.
запечена хрустка картопля з сиром - фото крок 3
Картопля очистіть, розріжте навпіл. Вийміть за допомогою чайної ложки трохи серцевини. Розкладіть зрізом вгору на деку, змащеному олією.
запечена хрустка картопля з сиром - фото крок 4
Посипте тертим сиром, беконом і знову сиром. Поставте запікатися в духовку при 220 оС (428 ºF) з 15 хвилин до розплавлення сиру і рум'яного бекону.
запечена хрустка картопля з сиром - фото крок 5
Подавайте зі свіжою зеленню, сметаною або грецьким йогуртом. Смачного!

Схожі рецепти