Качка, фарширована рисом
(покроковий рецепт з фото)
Не часто на столі в звичайний день можна побачити якусь іншу птицю, крім курки. Але іноді це трапляється, тому блюдо стає особливим. У рецепті я вибрала качку. Дивіться, що вийшло.
Страва не таке складне, як може відразу здатися. В якості начинки ми будемо використовувати фрукти, які додадуть неймовірний смак і соковитість м'яса. Ознайомтеся з тим, як приготувати качку, фаршировану рисом, в духовці. Виходить ситна птах, яка готується відразу з гарніром. Відмінна ідея для свята!
- Качка - 1, 5-2 кілограма
- Мал - 100 грам
- Вино червоне - 250 мілілітрів
- Виноград зелений - 150 грам
- Яблуко - 1 штука
- Груша - 1 штука
- Мандарин - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Спочатку підготуйте фрукти з вином. Яблуко і грушу наріжте невеликими шматочками. Мандарин очистіть від шкірки і плівок з кісточками. Виноград промийте. Вино підігрійте в каструлі. Потім вимкніть вогонь і додайте в вино все фрукти. Залиште їх в такому вигляді на 30 хвилин.
У цей цей же час відваріть промитий рис в підсоленій воді. Потім змішайте його з фруктами, виловивши їх з вина.
Качку промийте та висушіть. Натріть її сіллю і перцем всередині і зовні. Залиште тушку маринуватися під харчовою плівкою на 2 години в холодильнику. Потім начините качку рисом з фруктами.
Малу може виявитися багато, тому залиште його для гарніру. Заколіть отвір в тушці зубочистками.
Запікайте птицю при 180 градусів в духовці протягом 80-90 хвилин. Іноді поливайте його утворився жиром з дека, який слід застелити фольгою. Смачного!