Кабачки в тесті
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми з дитинства знайомі з таким блюдом як кабачки. Хтось їх їв в тушкованому вигляді, хтось - в смаженому. Ось ще один спосіб подачі цього чудесного овочу. Читайте, як приготувати кабачки в тесті!
Смажити кабачки - справа нехитра. Головне, НЕ ріжте їх занадто тонко, щоб вони не розпадалися. Ну і не рубайте з плеча, так би язикати, товсті скибки гірше прожарюються. В даному випадку кабачки у мене будуть, що називається, в ледачому тесті. Замішувати нам нічого не доведеться. Все просто як п'ять копійок!
- Кабачки - 2 штуки
- Яйця - 2-3 штук
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 100-150 мілілітрів
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Отже, у нас в наявності 2 кабачка. Для початку промиємо їх, а потім, якщо шкурка вже груба, чистий ги. У мене кабачки зовсім ніжні, тому я буду їх смажити так. Нарізаємо кабачки на кружечки товщиною в 0, 5-0, 7 см. Кінчики обрізаємо і викидаємо.
Беру мисочку для збивання яєць. Якщо хочете зробити кляр товстіший, тоді просто покладіть третій яйце і всипте більше борошна. Отже, збиваю яйця виделкою, додавши сіль і перець.
Висипаємо борошно в окремий посуд. Кожен шматочок кабачка обмакиваем спочатку в яйці, бізнес - в борошні. Обваляйте кабачки, як слід, з двох боків, щоб вони були, як в тесті.
Розпалює сковороду на плиті. Наливаємо вдосталь рослинного масла, щоб кабачки у нас смажилися, як у фритюрі. Кладемо кружечки кабачків на сковорідку і обсмажуємо з двох сторін. Слідкуйте, щоб кабачки не горіли, але і не залишилися сирими.
Перед тим, як подавати смажені кабачки, я рекомендую перекласти їх на серветки, щоб стік жир. Після цього кладемо кабачки на тарілку. Вони підійдуть як закуска до будь-якого солоного страви. Смачного!