Рецепт Горбуша в тесті фото

Горбуша в тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви в тесті
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Горбуша в тесті - це безпрограшний варіант для будь-якого свята, не має значення, що ви збираєтеся відзначати, адже така рибка в будь-якому випадку стане справжньою окрасою вашого святкового столу.


Опис приготування:

Взагалі-то, на будь-якому святковому столі має бути коронна страва, яке буде радувати око і змушувати гостей нудитися в очікуванні спробувати його. Якраз про такий блюдо і піде язик в цьому рецепті, адже сьогодні я хочу розповісти вам, як зробити горбушу в тесті. Виглядає така рибка дуже красиво і цікаво, та й смак не відстає від зовнішнього вигляду, так що гості точно залишаться під враженням від ваших кулінарних здібностей. І саме приємно тут то, що приготувати горбушу в тесті в домашніх умовах зовсім нескладно, особливо якщо використовувати магазинне тісто. Отже, приступимо:

  • Горбуші - 1, 3 кілограма
  • Тісто листкове готове - 500 грам
  • Гриби - 300 грам (тут печериці)
  • Шпинат свіжий - 60-70 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
горбуша в тесті - фото крок 1
Насамперед нам необхідно почистити рибку, тому ми зскрібає луску, відрізаємо акуратно голову, хвіст і плавники. Далі потрібно відлити філе від кісток так, щоб рибка була в формі розкритої книги, і видалити з горбуші всі кісточки. Робимо на філе неглибокі надрізи і посипаємо її сіллю і цукром, поки відкладаємо рибку в сторону.
горбуша в тесті - фото крок 2
Листкове тісто розморожуємо і розгортаємо в прямокутний пласт, його ми тупим боком ножа поділяємо на три рівні частини. Бічні сторони ділимо ще раз навпіл кожну, самі крайні частини нарізаємо на смужки, як показано на фото.
горбуша в тесті - фото крок 3
Потім обсмажуємо нарізані гриби в розігрітій олії протягом 5-7 хвилин і змішуємо їх з подрібненим листям шпинату, злегка солимо і перчимо начинку. Коли вона злегка охолоне, викладаємо начинку на одну сторону риби.
горбуша в тесті - фото крок 4
Накриваємо начинку другою половиною рибного філе.
горбуша в тесті - фото крок 5
Тепер кладемо закриту горбушу з начинкою в саму середину прямокутника з тіста.
горбуша в тесті - фото крок 6
Накриваємо рибу з боків тестом.
горбуша в тесті - фото крок 7
Смужки переплітаємо хрест-навхрест і робимо невеликі проколи зубочистками по всій поверхні тіста. Викладаємо рибу в тесті на змащений олією лист і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Схожі рецепти