Горбуша в тесті
(покроковий рецепт з фото)
Горбуша в тесті - це безпрограшний варіант для будь-якого свята, не має значення, що ви збираєтеся відзначати, адже така рибка в будь-якому випадку стане справжньою окрасою вашого святкового столу.
Взагалі-то, на будь-якому святковому столі має бути коронна страва, яке буде радувати око і змушувати гостей нудитися в очікуванні спробувати його. Якраз про такий блюдо і піде язик в цьому рецепті, адже сьогодні я хочу розповісти вам, як зробити горбушу в тесті. Виглядає така рибка дуже красиво і цікаво, та й смак не відстає від зовнішнього вигляду, так що гості точно залишаться під враженням від ваших кулінарних здібностей. І саме приємно тут то, що приготувати горбушу в тесті в домашніх умовах зовсім нескладно, особливо якщо використовувати магазинне тісто. Отже, приступимо:
- Горбуші - 1, 3 кілограма
- Тісто листкове готове - 500 грам
- Гриби - 300 грам (тут печериці)
- Шпинат свіжий - 60-70 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Насамперед нам необхідно почистити рибку, тому ми зскрібає луску, відрізаємо акуратно голову, хвіст і плавники. Далі потрібно відлити філе від кісток так, щоб рибка була в формі розкритої книги, і видалити з горбуші всі кісточки. Робимо на філе неглибокі надрізи і посипаємо її сіллю і цукром, поки відкладаємо рибку в сторону.
Листкове тісто розморожуємо і розгортаємо в прямокутний пласт, його ми тупим боком ножа поділяємо на три рівні частини. Бічні сторони ділимо ще раз навпіл кожну, самі крайні частини нарізаємо на смужки, як показано на фото.
Потім обсмажуємо нарізані гриби в розігрітій олії протягом 5-7 хвилин і змішуємо їх з подрібненим листям шпинату, злегка солимо і перчимо начинку. Коли вона злегка охолоне, викладаємо начинку на одну сторону риби.
Накриваємо начинку другою половиною рибного філе.
Тепер кладемо закриту горбушу з начинкою в саму середину прямокутника з тіста.
Накриваємо рибу з боків тестом.
Смужки переплітаємо хрест-навхрест і робимо невеликі проколи зубочистками по всій поверхні тіста. Викладаємо рибу в тесті на змащений олією лист і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.