Кабачки в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Любіть смачні, корисні і низькокалорійні страви? Тоді візьміть на замітку рецепт приготування кабачків в фользі. Це просто, швидко і дуже апетитно.
Це простий класичний рецепт кабачків в фользі, який може стати як закускою, так і гарніром. Вершкове масло можна замінити оливковою, щоб зменшити калорійність страви. При бажанні можна додати також і інших овочів - помідор, перець або картопля, наприклад.
- Кабачки - 3-4 штук
- Вершкове масло - 50-60 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Часник - 2-4 зубчиків
1. Рецепт приготування кабачків в фользі досить простий і сміливо може вважатися закускою на швидку руку. Для початку необхідно їх вимити і злегка просушити. Для більш яскравого кольору страви можна використовувати не тільки кабачки, але і цукіні.
2. При бажанні можна відразу приготувати страву порційно, взявши невеликі квадрати фольги для кожної порції.
3. У кабачків і цукіні відрізати хвостики. Нарізати їх кружечками або невеликими шматочками.
4. Невелика кількість кабачків викласти на лист фольги. Посолити і поперчити за смаком. Часник очистити і пропустити через прес. Додати трохи в кожну порцію. При бажанні можна окремо перемішати кабачки зі спеціями, а потім викласти на фольгу. Також можна додати улюблені спеції, сушені трави або подрібнену свіжу зелень. Зверху викласти невеликий шматочок вершкового масла, щоб кабачки в фользі в домашніх умовах були соковитіше.
5. Лист фольги загорнути в щільний конверт і відправити в розігріту духовку на 15-20 хвилин. Цей рецепт також можна використовувати для приготування кабачків на мангалі.