Кабачки, фаршировані курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)
Кабачки, фаршировані курячою грудкою, це дуже смачний обід, вечерю і перекус для всієї родини. Якщо начинку для кабачків приготувати без масла, то блюдо вийде цілком дієтичним. Спробуйте!
Сьогодні ділюся з вами моїм, можна сказати, відкриттям - рецептом, як приготувати кабачки, фаршировані курячою грудкою і овочами. Звичайно, рецепт фаршированих кабачків зовсім не нова, але такий варіант начинки я спробувала вперше, і мені просто неймовірно сподобалося! поєднання курки, лука, часнику і солодкого перцю більш ніж вдале! Такі кабачки можна подати і просто для перекусу, і для легкого обіду або вечері. Фаршировані кабачки з куркою - по-справжньому літня страва! У сезон кабачків обов'язково потрібно його спробувати!
- Кабачок - 1 штука
- Куряча грудка - 150 грам
- Перець солодкий - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Сир твердий - 70 грам
- Майонез - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки беріть наймолодші, які знайдете, саме у таких найніжніша і смачна м'якоть і практично немає насіння.
Кабачок розріжте навпіл уздовж, чайною ложкою видаліть м'якоть, щоб вийшла човник. Але занадто багато м'якоті, не виймайте, стінки повинні вийти товщиною близько 7-9 мм. Покладіть човники з кабачка в духовку і запікайте при 180 градусах 15-20 хвилин, як раз поки буде готуватися начинка.
Лук поріжте кубиками, часник поріжте дрібно ножем або видавіть через прес для часнику. Надішліть цибулю разом з часником в сковороду з невеликою кількістю рослинного масла і смажте, поки часник не почне віддавати свій аромат, а цибуля не стане прозорим.
Курячі грудки дрібно поріжте ножем і додайте в сковороду. Додати сіль за смаком.
Солодкий перець очистіть від насіння і обполосніть. Поріжте перець невеликим кубиком і також відправте в сковороду, все перемішайте і готуйте на повільному вогні 15-20 хвилин до м'якості всіх овочів і готовності курки.
Кабачки вийміть з духовки, наповніть човники підготовленої курячо-овочевою начинкою.
Змастіть зверху тонким шаром майонезу і рясно присипте натертим на дрібній тертці сиром.
Запікайте кабачки в духовці при температурі 180 градусів 10-15 хвилин, поки не розтопиться сир і верх фаршированих кабачків НЕ підзолотившись. Кабачки, фаршировані курячою грудкою і овочами, готові. Подавайте гарячими. Смачного!