K'opoolu
(покроковий рецепт з фото)
K'opoolu - овочева ікра з баклажанів, популярна в Болгарії. Цією холодної закуски є багато різновидів. Пропоную вам дізнатися рецепт, як приготувати кьопоолу, найпростіший його варіант.
Баклажани і перець НЕ смажаться, а запікаються в духовці. Закуска подається в холодному вигляді, можна їсти ложкою або з скибочкою свіжого хліба. Кьопоолу виходить смачною, корисної, гострої закускою. Спробуйте!
- Баклажан - 6 штук
- Помідор - 2 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець гострий - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 30 мілілітрів
- Оцет яблучний 6% - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
Овочі вимийте. Часник очистіть, у баклажан і перцю видаліть плодоніжки.
Баклажани розріжте на дві половинки. Наколи овочі виделкою. Поставте в духовку запікатися при 200 градусах на 30-40 хвилин.
На помідорах зверху зробіть хрестоподібний надріз, опустіть в окріп на 1-2 хвилини. Потім зніміть шкірку.
З запечених овочів зніміть шкірку, у перцю видаліть насіння. З'єднайте всі інгредієнти в мисці, пробийте блендером. Є також варіант просто все дрібно порізати, щоб відчувалися шматочки овочів.
Смачного!