Рецепт K'opoolu фото

K'opoolu
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гостре

K'opoolu - овочева ікра з баклажанів, популярна в Болгарії. Цією холодної закуски є багато різновидів. Пропоную вам дізнатися рецепт, як приготувати кьопоолу, найпростіший його варіант.

Баклажани і перець НЕ смажаться, а запікаються в духовці. Закуска подається в холодному вигляді, можна їсти ложкою або з скибочкою свіжого хліба. Кьопоолу виходить смачною, корисної, гострої закускою. Спробуйте!

  • Баклажан - 6 штук
  • Помідор - 2 штуки
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Перець гострий - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло оливкове - 30 мілілітрів
  • Оцет яблучний 6% - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - За смаком
K'opoolu - фото крок 1
Овочі вимийте. Часник очистіть, у баклажан і перцю видаліть плодоніжки.
K'opoolu - фото крок 2
Баклажани розріжте на дві половинки. Наколи овочі виделкою. Поставте в духовку запікатися при 200 градусах на 30-40 хвилин.
K'opoolu - фото крок 3
На помідорах зверху зробіть хрестоподібний надріз, опустіть в окріп на 1-2 хвилини. Потім зніміть шкірку.
K'opoolu - фото крок 4
З запечених овочів зніміть шкірку, у перцю видаліть насіння. З'єднайте всі інгредієнти в мисці, пробийте блендером. Є також варіант просто все дрібно порізати, щоб відчувалися шматочки овочів.
K'opoolu - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти