Іспанська салат з запеченої картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Іспанська салат з запеченої картоплі - це абсолютно нетрадиційний погляд на звичні нам салати. Такий салат цілком можна подавати як основну страву. Пробуємо!
Іспанська салат з запеченої картоплі - це холодний салат, Котрий, по суті, складається з окремо запеченої картоплі і окремо приготованого соусу, які змішують вже безпосередньо перед подачею. Вже не знаю, чи часто їдять такий салат в Іспанії, але у нас вдома цей салат дуже популярний завдяки своїй простоті приготування, дешевизні інгредієнтів і ситності. Так що - рецепт варто взяти на озброєння
- Дрібну картоплю - 500 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 25 чайних ложки
- Перець мелений - 1/2 чайних ложки
- Часник - 4 зубчики
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
Власне, ось всі наші інгредієнти, необхідні для приготування іспанського салату з запеченої картоплі. Як вид, їх зовсім небагато, і всі вони - доступні.
Картопля ретельно миємо, солимо і перчимо, трохи скроплюємо оливковою олією - і на деко. Випікаємо 40 хвилин до золотистої скоринки. Два рази за цей час картопля потрібно перевернути - щоб скоринкою покрився рівномірно.
Змішуємо гірчицю, майонез і оливкова олія.
Туди ж додаємо подрібнений часник і лимонний сік. Солимо, перчим, перемішуємо до однорідності.
Соусом заливаємо запечена картопля.
Гарненько перемішуємо.
Готово! подавати холодним.