Рецепт Салат з запеченої буряка фото

Салат з запеченої буряка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Буряк , Овочі , Капуста , Часник
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Буряком часто нехтують, але ж в ній стільки корисного, і сама вона смачна, з солодкуватим присмаком. Саме тому захотілося розповісти про рецепт, як приготувати салат з запеченої буряка.

Опис приготування:

Буряк добре поєднується з ароматними травами, сиром, горіхами (різними), медом і імбиром, тому проблем з вибором відповідних інгредієнтів не повинно виникнути. Буряк для салату запікаю в духовці, а подавати його можна, поки буряк ще тепла або вже охолола. Капусту калі можна замінити іншою, наприклад, пекінської.

  • Калі - 1 пучок
  • Буряк - 6 штук (маленька)
  • Розмарин - 1, 5 чайних ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль, перець - За смаком
  • Мед - 50 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Оливкова олія - За смаком
  • Червона цибуля - 1/4 штуки
  • Мигдаль - 2 Ст. Ложки
салат з запеченої буряка - фото крок 1
1. Очистіть маленьку буряк, потім вимийте і наріжте її шматочками, викладіть на деко.
салат з запеченої буряка - фото крок 2
2. Вимийте капусту і нарубати її невеликими шматочками, посоліть і поперчіть її, полийте декількома краплями оливкової олії.
салат з запеченої буряка - фото крок 3
3. Полийте буряк оливковою олією, посипте розмарином (0, 5 чайної ложки), очистіть зубчик часнику і додайте до буряка, перемішайте.
салат з запеченої буряка - фото крок 4
4. Надішліть буряк в розігрітий до 200 градусів духовку на 45 хвилин, кілька разів перевертайте її.
салат з запеченої буряка - фото крок 5
5. Тим часом зробіть заправку: в миску налийте 75 мілілітрів оливкової олії, додайте залишився розмарин, 1 зубчик часнику, вичавити сік половинки лимона і мед, гарненько змішайте все віночком.
салат з запеченої буряка - фото крок 6
6. Дістаньте буряк і перекладіть її у велику миску, додайте капусту і полийте приготовленої заправкою, змішайте все, додайте мигдаль і дрібно нарізану червону цибулю, подавайте до столу.

Схожі рецепти