Салат з запеченої буряка
(покроковий рецепт з фото)
Буряком часто нехтують, але ж в ній стільки корисного, і сама вона смачна, з солодкуватим присмаком. Саме тому захотілося розповісти про рецепт, як приготувати салат з запеченої буряка.
Буряк добре поєднується з ароматними травами, сиром, горіхами (різними), медом і імбиром, тому проблем з вибором відповідних інгредієнтів не повинно виникнути. Буряк для салату запікаю в духовці, а подавати його можна, поки буряк ще тепла або вже охолола. Капусту калі можна замінити іншою, наприклад, пекінської.
- Калі - 1 пучок
- Буряк - 6 штук (маленька)
- Розмарин - 1, 5 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець - За смаком
- Мед - 50 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Оливкова олія - За смаком
- Червона цибуля - 1/4 штуки
- Мигдаль - 2 Ст. Ложки
1. Очистіть маленьку буряк, потім вимийте і наріжте її шматочками, викладіть на деко.
2. Вимийте капусту і нарубати її невеликими шматочками, посоліть і поперчіть її, полийте декількома краплями оливкової олії.
3. Полийте буряк оливковою олією, посипте розмарином (0, 5 чайної ложки), очистіть зубчик часнику і додайте до буряка, перемішайте.
4. Надішліть буряк в розігрітий до 200 градусів духовку на 45 хвилин, кілька разів перевертайте її.
5. Тим часом зробіть заправку: в миску налийте 75 мілілітрів оливкової олії, додайте залишився розмарин, 1 зубчик часнику, вичавити сік половинки лимона і мед, гарненько змішайте все віночком.
6. Дістаньте буряк і перекладіть її у велику миску, додайте капусту і полийте приготовленої заправкою, змішайте все, додайте мигдаль і дрібно нарізану червону цибулю, подавайте до столу.