Рецепт Салат до запеченої сьомги фото

Салат до запеченої сьомги
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Овочі, Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Салати

Мені не дуже подобається подавати до риби салат з одних сирих овочів, тому я намагаюся додати до нього які-небудь запечені овочі, наприклад - баклажани. Виходить незвично і дуже смачно.

Баклажани нарізаємо кубиками, викладаємо на деко і запікаємо до м'якості протягом 15-20 хвилин. Помідори нарізаємо кубиками, цибуля - тонко, базилік подрібнюємо, як вам зручно. З'єднуємо всі інгредієнти в салатниці, заправляємо маслом, солимо за смаком.

  • Базилік - 0, 5 пучка (свіжий, зелений)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець - 2 щіпки (чорний мелений)
  • Сіль - 2 щіпки
  • Баклажани з горіхами і сиром - 2 штуки (сині)
  • Олія соняшникова рафінована - 3 Ст. Ложки
  • Помідори - 2 штуки
салат до запеченої сьомги - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
салат до запеченої сьомги - фото крок 2
Баклажани гарненько промиємо, обсушити (добре для цього використовувати паперові рушники) і нарізаємо кубиками.
салат до запеченої сьомги - фото крок 3
Застеляємо деко папером для випічки, скроплюємо її маслом. Тепер викладаємо на неї наші баклажани. Все посолити і поперчити.
салат до запеченої сьомги - фото крок 4
Розігріваємо духовку до 200 градусів, запікаємо в ній баклажани протягом 15-20 хвилин. Як тільки будуть готові - дістаємо їх з духовки і викладаємо на тарілку, нехай охолонуть.
салат до запеченої сьомги - фото крок 5
Помідори миємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками.
салат до запеченої сьомги - фото крок 6
Лук очищаємо і тонко нарізаємо.
салат до запеченої сьомги - фото крок 7
Базилік добре промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо зручним для вас способом.
салат до запеченої сьомги - фото крок 8
У глибокій люба з'єднуємо наші інгредієнти (овочі та зелень). До них додаємо рослинне масло.
салат до запеченої сьомги - фото крок 9
Все добре перемішати, посолимо за смаком. Салат до запеченої сьомги готовий!

Схожі рецепти