Салат до запеченої сьомги
(покроковий рецепт з фото)
Мені не дуже подобається подавати до риби салат з одних сирих овочів, тому я намагаюся додати до нього які-небудь запечені овочі, наприклад - баклажани. Виходить незвично і дуже смачно.
Баклажани нарізаємо кубиками, викладаємо на деко і запікаємо до м'якості протягом 15-20 хвилин. Помідори нарізаємо кубиками, цибуля - тонко, базилік подрібнюємо, як вам зручно. З'єднуємо всі інгредієнти в салатниці, заправляємо маслом, солимо за смаком.
- Базилік - 0, 5 пучка (свіжий, зелений)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець - 2 щіпки (чорний мелений)
- Сіль - 2 щіпки
- Баклажани з горіхами і сиром - 2 штуки (сині)
- Олія соняшникова рафінована - 3 Ст. Ложки
- Помідори - 2 штуки
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Баклажани гарненько промиємо, обсушити (добре для цього використовувати паперові рушники) і нарізаємо кубиками.
Застеляємо деко папером для випічки, скроплюємо її маслом. Тепер викладаємо на неї наші баклажани. Все посолити і поперчити.
Розігріваємо духовку до 200 градусів, запікаємо в ній баклажани протягом 15-20 хвилин. Як тільки будуть готові - дістаємо їх з духовки і викладаємо на тарілку, нехай охолонуть.
Помідори миємо, обсушуємо і нарізаємо кубиками.
Лук очищаємо і тонко нарізаємо.
Базилік добре промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо зручним для вас способом.
У глибокій люба з'єднуємо наші інгредієнти (овочі та зелень). До них додаємо рослинне масло.
Все добре перемішати, посолимо за смаком. Салат до запеченої сьомги готовий!