Рецепт запеченої картоплі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочете до святкового столу підготувати апетитний і смачний гарнір? У мене є чудова ідея, якої я поспішаю поділитися. Розповім, як приготувати запечена картопля з сиром. Дивно смачно!
Хочу сказати, що це досить простий рецепт, але при бажанні ви можете урізноманітнити начинку, доповнивши беконом, наприклад, або шинкою. Тоді вийде ситне і цілком повноцінне блюдо для обіду або вечері. Перший раз запікати картоплю можна як в мікрохвильовці, так і в духовці, а ось другий все-таки краще саме в духовці.
- Картопля - 4 штуки
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль і спеції - За смаком (перець, паприка, часник, зелень)
1. Картопля вимийте як слід і обсушити. Запікайте в духовці близько години при температурі 200 градусів або в мікрохвильовці при максимальній потужності хвилин 12, перевертаючи кожні 3 хвилини. Після потрібно дати картоплі полежати 10-15 хвилин.
2. Зробіть надріз і ложкою акуратно дістаньте картопляну м'якоть. Викладіть її в глибоку миску. Додайте сметану, тертий сир (частина відкладіть поки), сіль і спеції за смаком, розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішайте і акуратно помістіть в картопля. Зверху посипте тертим сиром.
3. Викладіть на решітку і відправте в духовку. Запікайте до рум'яної скоринки хвилин 10-15. Перед подачею можна доповнити свіжою зеленню.