Рецепт Іспанська хліб фото

Іспанська хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб , Солоне
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Іспанська хліб виходить трохи солоним, з хрусткою тонкою скоринкою. Простий заміс, випікається з парою в вигляді невеликого батона. Дуже смачно з молоком або з ранковою кавою.

Опис приготування:

Тісто розкочується пластом, змащується оливковою олією, згортається рулетом. Тому хліб виходить з легким оливковою присмаком, а в розрізі як равлик. Випікається хліб з парою. Подробиці, як приготувати іспанська хліб, дивіться в покроковому рецепті.

  • Борошно - 500 грам
  • Дріжджі швидкодіючі - 8 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 10 грам
  • Масло оливкове - 5 Ст. Ложок(3 ст. L. - в тісто; 2 ст. L. - для змащення)
  • Вода - 300 мілілітрів (тепла)
іспанська хліб - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
іспанська хліб - фото крок 2
У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль, цукор, сухі дріжджі і перемішайте. Влийте теплу воду, перемішайте. Додайте 3 ст. L. Оливкового масла, замісіть гладке тісто, НЕ липнуче до рук. Вимішувати не менше 7 хвилин. Тісто помістіть в миску, змащену оливковою олією, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце для підходу на 1 час.
іспанська хліб - фото крок 3
Тісто має збільшитися в обсязі в 2 рази.
іспанська хліб - фото крок 4
Тісто розділи 2 частини. Кожну розкачати в прямокутний пласт, товщиною 5-7 мм.
іспанська хліб - фото крок 5
Змастіть пласт тесту оливковою олією, Сверре ruletom, ретельно защипніть шов і краю.
іспанська хліб - фото крок 6
Викладіть на деко, застелене пергаментом для випічки. Від краю батона відступите 2-3 см і гострим ножем зробіть надріз (8-10 см) до самого низу заготовки, те ж саме зробіть з іншого боку батона. Накрийте заготовки плівкою і приберіть в тепле місце для вистоювання на 40-50 хвилин.
іспанська хліб - фото крок 7
Духовку розігрійте до 220 градусів, вниз поставте глибоке деко, на наступну полку - підійшов хліб. У нижній деко налийте 300 мл окропу і швидко закрийте духовку. Випікайте батони 15-20 хвилин до рум'яної скоринки.
іспанська хліб - фото крок 8
Повністю остудіть на решітці, накривши х / б рушником. Смачного!

Схожі рецепти