Іспанська хліб
(покроковий рецепт з фото)
Іспанська хліб виходить трохи солоним, з хрусткою тонкою скоринкою. Простий заміс, випікається з парою в вигляді невеликого батона. Дуже смачно з молоком або з ранковою кавою.
Тісто розкочується пластом, змащується оливковою олією, згортається рулетом. Тому хліб виходить з легким оливковою присмаком, а в розрізі як равлик. Випікається хліб з парою. Подробиці, як приготувати іспанська хліб, дивіться в покроковому рецепті.
- Борошно - 500 грам
- Дріжджі швидкодіючі - 8 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 10 грам
- Масло оливкове - 5 Ст. Ложок(3 ст. L. - в тісто; 2 ст. L. - для змащення)
- Вода - 300 мілілітрів (тепла)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль, цукор, сухі дріжджі і перемішайте. Влийте теплу воду, перемішайте. Додайте 3 ст. L. Оливкового масла, замісіть гладке тісто, НЕ липнуче до рук. Вимішувати не менше 7 хвилин. Тісто помістіть в миску, змащену оливковою олією, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце для підходу на 1 час.
Тісто має збільшитися в обсязі в 2 рази.
Тісто розділи 2 частини. Кожну розкачати в прямокутний пласт, товщиною 5-7 мм.
Змастіть пласт тесту оливковою олією, Сверре ruletom, ретельно защипніть шов і краю.
Викладіть на деко, застелене пергаментом для випічки. Від краю батона відступите 2-3 см і гострим ножем зробіть надріз (8-10 см) до самого низу заготовки, те ж саме зробіть з іншого боку батона. Накрийте заготовки плівкою і приберіть в тепле місце для вистоювання на 40-50 хвилин.
Духовку розігрійте до 220 градусів, вниз поставте глибоке деко, на наступну полку - підійшов хліб. У нижній деко налийте 300 мл окропу і швидко закрийте духовку. Випікайте батони 15-20 хвилин до рум'яної скоринки.
Повністю остудіть на решітці, накривши х / б рушником. Смачного!