Індичка з журавлинним соусом
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл краще страви, ніж індичка з журавлинним соусом, в домашніх умовах складно придумати. Ситно, апетитно і неймовірно смачно! Перед вами докладний рецепт її приготування.
Цей рецепт розповість, як приготувати індичку з журавлинним соусом. Його може повторити навіть новачок на кухні. Запечене філе птиці ідеально підходить до пікантному і дійсно смачного соусу. Також блюдо відмінно поєднується з овочами і будь-якими гарнірами. Час приготування безпосередньо залежить від розміру індички, але займе не менше 3-4 годин як мінімум.
- Індичка - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Гілочка розмарину - 3-4 штук
- Журавлина - 350 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 1/3 склянки
- Гострий перець - За смаком
1. Насамперед потрібно зайнятися птахом. Вимийте її як слід під проточною водою і ретельно обсушити. Очистіть цибулину і моркву, наріжте навпіл. Викладіть всередину. Вимийте пучок петрушки, пару гілочок розмарину і помістіть до овочів. Акуратно зав'яжіть ніжки, щоб індичка з журавлинним соусом в домашніх умовах на столі виглядала більш апетитно.
2. Шматочком фольги прикрийте всю начинку, щоб вона не згоріла, так як час запікання досить тривалий.
3. Обвяжіте птицю товстою ниткою, потім натріть сумішшю солі і перцю з усіх боків.
4. Викладіть на решітку на деку. Таким чином жир буде стікати в піддон, а індичка не буде занадто жирної. Розтопити вершкове масло і з'єднайте з оливковою і соком лимона. Змастіть птицю як слід. Для додаткового аромату можна покласти поруч розмарин. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
5. Після приберіть температуру до 160 градусів і запікайте близько 2 годин. До повної готовності потрібно доводити птицю при низькій температурі - близько 110 градусів.
6. Поки запікається індичка, можна зайнятися соусом. Викладіть в сотейник вимиту ягоду, додайте цукор, трохи води, за смаком можна влити сік лимона. Для пікантності можна додати трохи гострого перцю.
7. Поставте ягоди на вогонь і після закипання проваріть близько 5 хвилин. Зніміть з вогню і залиште в сотейнику хвилин на 30.
8. Перед подачею на стіл соус можна збити занурювальним блендером до однорідної консистенції при бажанні. Ось і весь секрет, як зробити індичку з журавлинним соусом. Смачних свят!