Рецепт Індичка з журавлинним соусом фото

Індичка з журавлинним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Індичка , Птах , Журавлина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

На святковий стіл краще страви, ніж індичка з журавлинним соусом, в домашніх умовах складно придумати. Ситно, апетитно і неймовірно смачно! Перед вами докладний рецепт її приготування.

Опис приготування:

Цей рецепт розповість, як приготувати індичку з журавлинним соусом. Його може повторити навіть новачок на кухні. Запечене філе птиці ідеально підходить до пікантному і дійсно смачного соусу. Також блюдо відмінно поєднується з овочами і будь-якими гарнірами. Час приготування безпосередньо залежить від розміру індички, але займе не менше 3-4 годин як мінімум.

  • Індичка - 1 штука
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Петрушка - 1 пучок
  • Гілочка розмарину - 3-4 штук
  • Журавлина - 350 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вода - 1/3 склянки
  • Гострий перець - За смаком
індичка з журавлинним соусом - фото крок 1
1. Насамперед потрібно зайнятися птахом. Вимийте її як слід під проточною водою і ретельно обсушити. Очистіть цибулину і моркву, наріжте навпіл. Викладіть всередину. Вимийте пучок петрушки, пару гілочок розмарину і помістіть до овочів. Акуратно зав'яжіть ніжки, щоб індичка з журавлинним соусом в домашніх умовах на столі виглядала більш апетитно.
індичка з журавлинним соусом - фото крок 2
2. Шматочком фольги прикрийте всю начинку, щоб вона не згоріла, так як час запікання досить тривалий.
індичка з журавлинним соусом - фото крок 3
3. Обвяжіте птицю товстою ниткою, потім натріть сумішшю солі і перцю з усіх боків.
індичка з журавлинним соусом - фото крок 4
4. Викладіть на решітку на деку. Таким чином жир буде стікати в піддон, а індичка не буде занадто жирної. Розтопити вершкове масло і з'єднайте з оливковою і соком лимона. Змастіть птицю як слід. Для додаткового аромату можна покласти поруч розмарин. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
індичка з журавлинним соусом - фото крок 5
5. Після приберіть температуру до 160 градусів і запікайте близько 2 годин. До повної готовності потрібно доводити птицю при низькій температурі - близько 110 градусів.
індичка з журавлинним соусом - фото крок 6
6. Поки запікається індичка, можна зайнятися соусом. Викладіть в сотейник вимиту ягоду, додайте цукор, трохи води, за смаком можна влити сік лимона. Для пікантності можна додати трохи гострого перцю.
індичка з журавлинним соусом - фото крок 7
7. Поставте ягоди на вогонь і після закипання проваріть близько 5 хвилин. Зніміть з вогню і залиште в сотейнику хвилин на 30.
індичка з журавлинним соусом - фото крок 8
8. Перед подачею на стіл соус можна збити занурювальним блендером до однорідної консистенції при бажанні. Ось і весь секрет, як зробити індичку з журавлинним соусом. Смачних свят!

Схожі рецепти