Рецепт Буберт під журавлинним соусом фото

Буберт під журавлинним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти, Крупи, Молоко, Манька
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На швидку руку, На святковий стіл
Солодке, Десерти, Пудинг

Це манний пудинг на молоці під ягідним соусом. Блюдо німецької, естонської, латиської і литовської кухонь. Дуже ніжний, повітряний і смачний десерт!

Цей десерт дуже ситний і в той же час дуже легкий, адже в складі немає масел, борошна, вершків. Готується такий пудинг на молоці з манною крупою і збитими яйцями. А подається з кислим фруктовим соком або рідким киселем з лимона, журавлини або смородини. Готується десерт дуже просто! Його можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до подачі на стіл.

  • Манька - 60 грам
  • Молоко мигдальне - 300 мілілітрів (або коров'яче )
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 50 грам
  • Ванільний цукор - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сік журавлини - 100 мілілітрів (для соусу )
  • Крохмаль - 8-10 грам (для соусу)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (для соусу)
  • Вода - 50 мілілітрів (для соусу)
буберт під журавлинним соусом - фото крок 1
Молоко підігрійте і тонкою цівкою всипте манку, постійно перемішуючи. Готуємо на найменшому вогні до густого стану.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 2
Відокремте у яєць білки від жовтків. До жовтків додайте цукор.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 3
До білків дрібку солі і збийте до крутих піків.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 4
Потім збийте жовтки з цукром до світлого кольору.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 5
У кашу введіть жовтки з цукром і перемішайте віночком або лопаткою. Каструля при цьому стоїть на плиті - вогонь найменший. Перемішуючи, готуйте 30 секунд, до кипіння доводити не потрібно.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 6
Тепер відправте в пудинг білок і акуратно перемішуйте до однорідної маси - секунд 30-40. Зніміть з вогню і добре перемішайте.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 7
Пудинг розкладіть по формах і відправте в холодильник для повного охолодження.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 8
А тим часом приготуйте журавлинний соус - він же кисіль. Сік розмішайте з ложкою цукру.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 9
Вилийте в сотейник і доведіть до кипіння.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 10
Перемішайте крохмаль з холодною водою так, щоб не було грудочок і вилийте тонкою цівкою в киплячий сік. Доведіть до кипіння і варіть секунд 30.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 11
Остудіть соус.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 12
Остиглий пудинг полийте соусом і подавайте.

Схожі рецепти