Буберт під журавлинним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Це манний пудинг на молоці під ягідним соусом. Блюдо німецької, естонської, латиської і литовської кухонь. Дуже ніжний, повітряний і смачний десерт!
Цей десерт дуже ситний і в той же час дуже легкий, адже в складі немає масел, борошна, вершків. Готується такий пудинг на молоці з манною крупою і збитими яйцями. А подається з кислим фруктовим соком або рідким киселем з лимона, журавлини або смородини. Готується десерт дуже просто! Його можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до подачі на стіл.
- Манька - 60 грам
- Молоко мигдальне - 300 мілілітрів (або коров'яче )
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 50 грам
- Ванільний цукор - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Сік журавлини - 100 мілілітрів (для соусу )
- Крохмаль - 8-10 грам (для соусу)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Вода - 50 мілілітрів (для соусу)
Молоко підігрійте і тонкою цівкою всипте манку, постійно перемішуючи. Готуємо на найменшому вогні до густого стану.
Відокремте у яєць білки від жовтків. До жовтків додайте цукор.
До білків дрібку солі і збийте до крутих піків.
Потім збийте жовтки з цукром до світлого кольору.
У кашу введіть жовтки з цукром і перемішайте віночком або лопаткою. Каструля при цьому стоїть на плиті - вогонь найменший. Перемішуючи, готуйте 30 секунд, до кипіння доводити не потрібно.
Тепер відправте в пудинг білок і акуратно перемішуйте до однорідної маси - секунд 30-40. Зніміть з вогню і добре перемішайте.
Пудинг розкладіть по формах і відправте в холодильник для повного охолодження.
А тим часом приготуйте журавлинний соус - він же кисіль. Сік розмішайте з ложкою цукру.
Вилийте в сотейник і доведіть до кипіння.
Перемішайте крохмаль з холодною водою так, щоб не було грудочок і вилийте тонкою цівкою в киплячий сік. Доведіть до кипіння і варіть секунд 30.
Остудіть соус.
Остиглий пудинг полийте соусом і подавайте.