Рецепт Буберт під журавлинним соусом фото

Буберт під журавлинним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Крупи , Молоко , Манька
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На швидку руку , На святковий стіл
Солодке , Десерти , Пудинг
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Це манний пудинг на молоці під ягідним соусом. Блюдо німецької, естонської, латиської і литовської кухонь. Дуже ніжний, повітряний і смачний десерт!

Опис приготування:

Цей десерт дуже ситний і в той же час дуже легкий, адже в складі немає масел, борошна, вершків. Готується такий пудинг на молоці з манною крупою і збитими яйцями. А подається з кислим фруктовим соком або рідким киселем з лимона, журавлини або смородини. Готується десерт дуже просто! Його можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику до подачі на стіл.

  • Манька - 60 грам
  • Молоко мигдальне - 300 мілілітрів (або коров'яче )
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 50 грам
  • Ванільний цукор - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сік журавлини - 100 мілілітрів (для соусу )
  • Крохмаль - 8-10 грам (для соусу)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (для соусу)
  • Вода - 50 мілілітрів (для соусу)
буберт під журавлинним соусом - фото крок 1
Молоко підігрійте і тонкою цівкою всипте манку, постійно перемішуючи. Готуємо на найменшому вогні до густого стану.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 2
Відокремте у яєць білки від жовтків. До жовтків додайте цукор.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 3
До білків дрібку солі і збийте до крутих піків.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 4
Потім збийте жовтки з цукром до світлого кольору.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 5
У кашу введіть жовтки з цукром і перемішайте віночком або лопаткою. Каструля при цьому стоїть на плиті - вогонь найменший. Перемішуючи, готуйте 30 секунд, до кипіння доводити не потрібно.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 6
Тепер відправте в пудинг білок і акуратно перемішуйте до однорідної маси - секунд 30-40. Зніміть з вогню і добре перемішайте.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 7
Пудинг розкладіть по формах і відправте в холодильник для повного охолодження.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 8
А тим часом приготуйте журавлинний соус - він же кисіль. Сік розмішайте з ложкою цукру.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 9
Вилийте в сотейник і доведіть до кипіння.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 10
Перемішайте крохмаль з холодною водою так, щоб не було грудочок і вилийте тонкою цівкою в киплячий сік. Доведіть до кипіння і варіть секунд 30.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 11
Остудіть соус.
буберт під журавлинним соусом - фото крок 12
Остиглий пудинг полийте соусом і подавайте.

Схожі рецепти