Паштет з курки з журавлинним желе
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам дізнатися, як приготувати паштет з курки з журавлинним желе - дуже незвичайний, але від цього не менш смачний варіант легкого сніданку з тостами і кави! ароматний, ніжний і смачний паштет.
Цей рецепт може здатися вам дещо незвичним, але повірте: кисло-солодке журавлинне желе робить курячий паштет тільки краще і смачніше! Під час приготування ви можете зробити такий паштет менш гострим, очистивши гіркий перець від насіння. Також рекомендую вам посолити блюдо майже що в самому кінці, щоб курка залишилася соковитою і м'якою. Ви можете додати більше або менше спецій, в залежності від ваших уподобань. Обов'язково спробуйте приготувати такий паштет, він стане незамінним під час сніданку!
- Курка - 500 грам
- Селера - 200 грам
- Лук-пориста - 80 грам
- Цибуля ріпчаста - 80 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Вино сухе - 100 мілілітрів
- Масло оливкове - 40 грам
- Журавлина - 100 грам
- Цукор - 80 грам
- Бальзамічний оцет - 40 грам
- Желатин - 1/2 чайних ложки
- Перець - За смаком
- Розмарин - За смаком
- Сіль - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Часник - 2 зубчики
1. Надішліть курку обсмажувати на оливковій олії. Поки вона обсмажується, залийте желатин водою і залиште його набухати.
2. Розріжте і дрібно наріжте цибулю і цибулю-порей. Дрібно наріжте селера. Роздавите і дрібно наріжте часник. Дрібно наріжте перець. Коли курка обжарится до напівготовності, додайте до неї нарізані овочі. Періодично помішуйте.
3. Додайте розмарин. Коли овочі з куркою майже обсмажаться, додайте сіль і біле вино. Дайте провину випаруватися, додайте мускатний горіх і додайте ще солі. Залийте курку вершками і тушкуйте ще 2 хвилини.
4. Відставте курку з плити і перебити її блендером. Перекладіть паштет в блюдо, залишивши зверху місце на желе.
5. Приготуйте желе: перебейте журавлину блендером, додайте цукор, бальзамічний оцет і поставте на вогонь, щоб журавлина закипіла, а цукор розчинився. Періодично помішуйте желе. Коли журавлина трохи охолоне, додайте желатин і ретельно розмішайте.
6. Вилийте желе поверх паштету. Поставте паштет в холодильник на ніч. Смачного!