Рецепт Паштет з курки з журавлинним желе фото

Паштет з курки з журавлинним желе
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Ягоди , Птах , Курка , Журавлина
Вегетаріанське харчування
На швидку руку , На святковий стіл
Десерти , Паштети
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Пропоную вам дізнатися, як приготувати паштет з курки з журавлинним желе - дуже незвичайний, але від цього не менш смачний варіант легкого сніданку з тостами і кави! ароматний, ніжний і смачний паштет.

Опис приготування:

Цей рецепт може здатися вам дещо незвичним, але повірте: кисло-солодке журавлинне желе робить курячий паштет тільки краще і смачніше! Під час приготування ви можете зробити такий паштет менш гострим, очистивши гіркий перець від насіння. Також рекомендую вам посолити блюдо майже що в самому кінці, щоб курка залишилася соковитою і м'якою. Ви можете додати більше або менше спецій, в залежності від ваших уподобань. Обов'язково спробуйте приготувати такий паштет, він стане незамінним під час сніданку!

  • Курка - 500 грам
  • Селера - 200 грам
  • Лук-пориста - 80 грам
  • Цибуля ріпчаста - 80 грам
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Вино сухе - 100 мілілітрів
  • Масло оливкове - 40 грам
  • Журавлина - 100 грам
  • Цукор - 80 грам
  • Бальзамічний оцет - 40 грам
  • Желатин - 1/2 чайних ложки
  • Перець - За смаком
  • Розмарин - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Часник - 2 зубчики
паштет з курки з журавлинним желе - фото крок 1
1. Надішліть курку обсмажувати на оливковій олії. Поки вона обсмажується, залийте желатин водою і залиште його набухати.
паштет з курки з журавлинним желе - фото крок 2
2. Розріжте і дрібно наріжте цибулю і цибулю-порей. Дрібно наріжте селера. Роздавите і дрібно наріжте часник. Дрібно наріжте перець. Коли курка обжарится до напівготовності, додайте до неї нарізані овочі. Періодично помішуйте.
паштет з курки з журавлинним желе - фото крок 3
3. Додайте розмарин. Коли овочі з куркою майже обсмажаться, додайте сіль і біле вино. Дайте провину випаруватися, додайте мускатний горіх і додайте ще солі. Залийте курку вершками і тушкуйте ще 2 хвилини.
паштет з курки з журавлинним желе - фото крок 4
4. Відставте курку з плити і перебити її блендером. Перекладіть паштет в блюдо, залишивши зверху місце на желе.
паштет з курки з журавлинним желе - фото крок 5
5. Приготуйте желе: перебейте журавлину блендером, додайте цукор, бальзамічний оцет і поставте на вогонь, щоб журавлина закипіла, а цукор розчинився. Періодично помішуйте желе. Коли журавлина трохи охолоне, додайте желатин і ретельно розмішайте.
паштет з курки з журавлинним желе - фото крок 6
6. Вилийте желе поверх паштету. Поставте паштет в холодильник на ніч. Смачного!

Схожі рецепти