Індичка під журавлинним соусом
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл рекомендую приготувати грудку індички під журавлинним соусом, запечену в духовці. Тільки подивіться, яка вона виходить красива і апетитна!
Цей рецепт відрізняється своєю простотою і мінімумом зусиль. Кислий сік журавлини допомагає зробити нежирне м'ясо індички соковитим і м'яким. Розповідаю, як приготувати індичку під журавлинним соусом.
- Грудка індички - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Журавлина - 100 грам
- Сік грушевий - 2/3 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
- Аніс - 1/8 чайних ложки
- Обкладинка - 1/8 чайних ложки
- Гвоздика - 1/8 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/8 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Цибуля - 2 штуки (невеликий)
- Розмарин - 1/2 чайних ложки
- Чебрець - 1/2 чайних ложки
Підготуйте необхідні продукти. Грудку індички промийте, обсушити. Лук вимийте, очистіть.
Грудку розрізати вздовж, не доходячи до краю 1 см, розкрийте "книжкою" . Посипте сіллю, сушеним розмарином, чебрецем і чорним перцем свіжомеленим.
Апельсиновий сік, грушевий сік, журавлину, аніс, гвоздику, корицю пробийте блендером до однорідності, додайте крохмаль, перемішайте.
На сковороді розтопіть вершкове масло, пассеруйте подрібнену цибулю до прозорості.
Влийте журавлинну суміш, додайте цукор, сіль і перець за смаком, доведіть до кипіння.
Журавлинний соус вилийте в форму для запікання, покладіть грудку, так щоб м'ясо не занурилося повністю в соус. Так грудка при запіканні придбає апетитну рум'яну корочку.
Додайте гілочку свіжого розмарину. Поставте запікатися в духовку на 40 хвилин при 200 ° С .
Смачного!