Індичка з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
До будь-якого свята, сімейного торжества, прийому гостей або вечірці з друзями підійде блюдо за рецептом, як приготувати індичку з сухофруктами. Можна використовувати будь-які, що є в наявності.
Такий рулет можна зробити з курки або свинини. Сухофрукти можна взяти будь-які. Цього разу використовував журавлину, родзинки і курагу, а також додав горіхи (funduk) і свіжі яблука. Такий рулет подаю холодним або теплим, можна з бутербродом або до гарніру з картоплі, каші або овочевого салату.
- Філе індички - 2 штуки
- Багет - 0, 5 штуки
- Sushenaya Cranberries - 1/2 склянки
- Funduk obžarennyj - 1/2 склянки
- Яблука - 2 штуки
- Італійські спеції - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Курячий бульйон - 1, 2 склянки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Ст. Ложка
1. Відділяю філе індички від кістки і мою, потім витираю серветкою.
2. Розміщую філе між двома шматочками харчової плівки, молотком відбиваю м'ясо з двох сторін.
3. У мисці готую начинку: кладу журавлину, обсмажені і подрібнені горіхи, італійські спеції, сіль і чорний мелений перець. Дрібно нарізані яблука, шматочки багета, рубаний родзинки і курагу. Наливаю теплий бульйон і кладу масло, перемішую.
4. Викладаю начинку на філе, залишаю за 1 сантиметру з кожного краю.
5. Повертаю рулет і обертають другим філе, щоб не залишилося дірочок або прогалин.
6. Розтоплюю мед і додаю ложку теплої води, перемішую. Рулет перев'язую натуральної ниткою і змащую з усіх боків солодкою водою.
7. Випікаю рулет на решітці в розігрітому до 160 градусів духовці близько 45-60 хвилин. Готовий рулет дістаю з духовки і залишаю на 15 хвилин, щоб він трохи охолов.
8. Зрізаю нитки і нарізаю рулет невеликими шматочками (приблизно 1 сантиметр завширшки).