Рецепт Індичка з грушею фото

Індичка з грушею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка , Птах , Фрукти , Груша
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На святковий стіл , Святковий обід , Різдво
Гарячі страви
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ця страва, звичайно, НЕ повсякденне, але воно стане справжньою прикрасою будь-якого святкового столу. Особливо актуальний рецепт приготування індички з грушею для зиязиках свят - ця благородна птиця, фарширована ароматними фруктами, обов'язково викличе фурор на вашому новорічному або різдвяному застілля!

Опис приготування:

Головне, заздалегідь потурбуватися грушами - замість того, щоб в грудні, перед самими святами, купувати позбавлені смаку імпортні фрукти в супермаркеті, я з осені відкладаю пару кілограмів своїх, вирощених «в екологічно чистому районі», «Без використання ГМО» і т.Д. І т.П. Вони і ароматні, і смачніше, і, головне, при запіканні не перетворювати в кашу, а зберігають свою консистенцію і форму (якщо, звичайно, зібрані злегка недоспелий, тверденькими).

Загалом, розповідаю, як приготувати індичку з грушею.

Індичку вимити й обсушити паперовими рушниками. На грудях і стегнах зробити кілька неглибоких надрізів - так, щоб розрізана була тільки шкіра, а не м'ясо.

Змішати сіль з червоним перцем і імбиром.

Натерти індичку зовні і зсередини.

Груші вимити, обсушити, почистити і нарізати довільно - великими часточками або шматками.

Волоські горіхи крупно порубати і злегка підсмажити на сухій розжареній сковороді.

Змішати горіхи, груші та журавлину, щільно набити індичку цією сумішшю.

Укласти птицю на змащене маслом деко і запікати при температурі 180С до повної готовності - в залежності від розмірів і віку птиці це може зайняти від 2 до 4 годин. Періодично поливати соком, що виділяється.

Готову птицю сервірувати горіхово-грушево-журавлинною начинкою і подати до столу в гарячому вигляді цілком або порізаної на порційні шматки.


  • Індичка - 1 штука
  • Груші - 3-5 штук
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка
  • Журавлина - 0, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Червоний перець мелений - За смаком
  • Імбир мелений - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Головне, заздалегідь потурбуватися грушами - замість того, щоб в грудні, перед самими святами, купувати позбавлені смаку імпортні фрукти в супермаркеті, я з осені відкладаю пару кілограмів своїх, вирощених «в екологічно чистому районі», «Без використання ГМО» і т.Д. І т.П. Вони і ароматні, і смачніше, і, головне, при запіканні не перетворювати в кашу, а зберігають свою консистенцію і форму (якщо, звичайно, зібрані злегка недоспелий, тверденькими).

Загалом, розповідаю, як приготувати індичку з грушею.

Індичку вимити й обсушити паперовими рушниками. На грудях і стегнах зробити кілька неглибоких надрізів - так, щоб розрізана була тільки шкіра, а не м'ясо.

Змішати сіль з червоним перцем і імбиром.

Натерти індичку зовні і зсередини.

Груші вимити, обсушити, почистити і нарізати довільно - великими часточками або шматками.

Волоські горіхи крупно порубати і злегка підсмажити на сухій розжареній сковороді.

Змішати горіхи, груші та журавлину, щільно набити індичку цією сумішшю.

Укласти птицю на змащене маслом деко і запікати при температурі 180С до повної готовності - в залежності від розмірів і віку птиці це може зайняти від 2 до 4 годин. Періодично поливати соком, що виділяється.

Готову птицю сервірувати горіхово-грушево-журавлинною начинкою і подати до столу в гарячому вигляді цілком або порізаної на порційні шматки.

Схожі рецепти