Індичка з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва, звичайно, НЕ повсякденне, але воно стане справжньою прикрасою будь-якого святкового столу. Особливо актуальний рецепт приготування індички з грушею для зиязиках свят - ця благородна птиця, фарширована ароматними фруктами, обов'язково викличе фурор на вашому новорічному або різдвяному застілля!
Головне, заздалегідь потурбуватися грушами - замість того, щоб в грудні, перед самими святами, купувати позбавлені смаку імпортні фрукти в супермаркеті, я з осені відкладаю пару кілограмів своїх, вирощених «в екологічно чистому районі», «Без використання ГМО» і т.Д. І т.П. Вони і ароматні, і смачніше, і, головне, при запіканні не перетворювати в кашу, а зберігають свою консистенцію і форму (якщо, звичайно, зібрані злегка недоспелий, тверденькими).
Загалом, розповідаю, як приготувати індичку з грушею.
Індичку вимити й обсушити паперовими рушниками. На грудях і стегнах зробити кілька неглибоких надрізів - так, щоб розрізана була тільки шкіра, а не м'ясо.
Змішати сіль з червоним перцем і імбиром.
Натерти індичку зовні і зсередини.
Груші вимити, обсушити, почистити і нарізати довільно - великими часточками або шматками.
Волоські горіхи крупно порубати і злегка підсмажити на сухій розжареній сковороді.
Змішати горіхи, груші та журавлину, щільно набити індичку цією сумішшю.
Укласти птицю на змащене маслом деко і запікати при температурі 180С до повної готовності - в залежності від розмірів і віку птиці це може зайняти від 2 до 4 годин. Періодично поливати соком, що виділяється.
Готову птицю сервірувати горіхово-грушево-журавлинною начинкою і подати до столу в гарячому вигляді цілком або порізаної на порційні шматки.
- Індичка - 1 штука
- Груші - 3-5 штук
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Журавлина - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Червоний перець мелений - За смаком
- Імбир мелений - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Загалом, розповідаю, як приготувати індичку з грушею.
Індичку вимити й обсушити паперовими рушниками. На грудях і стегнах зробити кілька неглибоких надрізів - так, щоб розрізана була тільки шкіра, а не м'ясо.
Змішати сіль з червоним перцем і імбиром.
Натерти індичку зовні і зсередини.
Груші вимити, обсушити, почистити і нарізати довільно - великими часточками або шматками.
Волоські горіхи крупно порубати і злегка підсмажити на сухій розжареній сковороді.
Змішати горіхи, груші та журавлину, щільно набити індичку цією сумішшю.
Укласти птицю на змащене маслом деко і запікати при температурі 180С до повної готовності - в залежності від розмірів і віку птиці це може зайняти від 2 до 4 годин. Періодично поливати соком, що виділяється.
Готову птицю сервірувати горіхово-грушево-журавлинною начинкою і подати до столу в гарячому вигляді цілком або порізаної на порційні шматки.