Рецепт Індичка з грушею фото

Індичка з грушею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка, Птах, Фрукти, Груша
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На святковий стіл, Святковий обід, Різдво
Гарячі страви

Ця страва, звичайно, НЕ повсякденне, але воно стане справжньою прикрасою будь-якого святкового столу. Особливо актуальний рецепт приготування індички з грушею для зиязиках свят - ця благородна птиця, фарширована ароматними фруктами, обов'язково викличе фурор на вашому новорічному або різдвяному застілля!

Головне, заздалегідь потурбуватися грушами - замість того, щоб в грудні, перед самими святами, купувати позбавлені смаку імпортні фрукти в супермаркеті, я з осені відкладаю пару кілограмів своїх, вирощених «в екологічно чистому районі», «Без використання ГМО» і т.Д. І т.П. Вони і ароматні, і смачніше, і, головне, при запіканні не перетворювати в кашу, а зберігають свою консистенцію і форму (якщо, звичайно, зібрані злегка недоспелий, тверденькими).

Загалом, розповідаю, як приготувати індичку з грушею.

Індичку вимити й обсушити паперовими рушниками. На грудях і стегнах зробити кілька неглибоких надрізів - так, щоб розрізана була тільки шкіра, а не м'ясо.

Змішати сіль з червоним перцем і імбиром.

Натерти індичку зовні і зсередини.

Груші вимити, обсушити, почистити і нарізати довільно - великими часточками або шматками.

Волоські горіхи крупно порубати і злегка підсмажити на сухій розжареній сковороді.

Змішати горіхи, груші та журавлину, щільно набити індичку цією сумішшю.

Укласти птицю на змащене маслом деко і запікати при температурі 180С до повної готовності - в залежності від розмірів і віку птиці це може зайняти від 2 до 4 годин. Періодично поливати соком, що виділяється.

Готову птицю сервірувати горіхово-грушево-журавлинною начинкою і подати до столу в гарячому вигляді цілком або порізаної на порційні шматки.


  • Індичка - 1 штука
  • Груші - 3-5 штук
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка
  • Журавлина - 0, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Червоний перець мелений - За смаком
  • Імбир мелений - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Головне, заздалегідь потурбуватися грушами - замість того, щоб в грудні, перед самими святами, купувати позбавлені смаку імпортні фрукти в супермаркеті, я з осені відкладаю пару кілограмів своїх, вирощених «в екологічно чистому районі», «Без використання ГМО» і т.Д. І т.П. Вони і ароматні, і смачніше, і, головне, при запіканні не перетворювати в кашу, а зберігають свою консистенцію і форму (якщо, звичайно, зібрані злегка недоспелий, тверденькими).

Загалом, розповідаю, як приготувати індичку з грушею.

Індичку вимити й обсушити паперовими рушниками. На грудях і стегнах зробити кілька неглибоких надрізів - так, щоб розрізана була тільки шкіра, а не м'ясо.

Змішати сіль з червоним перцем і імбиром.

Натерти індичку зовні і зсередини.

Груші вимити, обсушити, почистити і нарізати довільно - великими часточками або шматками.

Волоські горіхи крупно порубати і злегка підсмажити на сухій розжареній сковороді.

Змішати горіхи, груші та журавлину, щільно набити індичку цією сумішшю.

Укласти птицю на змащене маслом деко і запікати при температурі 180С до повної готовності - в залежності від розмірів і віку птиці це може зайняти від 2 до 4 годин. Періодично поливати соком, що виділяється.

Готову птицю сервірувати горіхово-грушево-журавлинною начинкою і подати до столу в гарячому вигляді цілком або порізаної на порційні шматки.

Схожі рецепти