Рецепт Індичка, тушкована з ананасами фото

Індичка, тушкована з ананасами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Індичка, Птах, Філе індички
Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Рагу

Поєднання м'яса і солодких фруктів - це завжди смачно. Сьогодні нікого вже не здивуєш цією комбінацією, але для тих, хто ще не пробував таку, розповім, як приготувати індичку, тушковану з ананасами.

Ананаси можна використовувати свіжі або консервовані. У мене консервовані, купую кільцями, а не шматочками (в них менше цукру). Крім ананасів використовую ще фініки без кісточок. Виходить дуже смачне поєднання солодощів і спецій.

  • Філе індички - 650 грам
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець і сіль - За смаком
  • Корінь імбиру - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 2 чайних ложки
  • Червона цибуля - 1 штука
  • Фініки - 1 Склянка
  • Бульйон - 1 Склянка (курячий, яловичий або будь-який інший)
  • Перець - 1 штука
  • Пластівці перцю чилі - 0, 5 чайних ложки
  • Ананас - 550 грам
індичка, тушкована з ананасами - фото крок 1
1. Філе мою і нарізаю кубиками середнього розміру. У миску кладу індичку, додаю дрібно натертий корінь імбиру, рисовий оцет, соєвий соус, чорний перець, залишаю все на 15 хвилин. У чашу мультиварки наливаю оливкова олія і розігріваю його, потім додаю індичку, обсмажую до рум'яної скоринки.
індичка, тушкована з ананасами - фото крок 2
2. Очищаю і дрібно нарізаю червона цибуля, додаю його до індички і готую 3 хвилини, потім заливаю бульйон.
індичка, тушкована з ананасами - фото крок 3
3. Ананас нарізаю шматочками, фініки дрібно нарізаю, додаю пластівці перцю чилі. Закриваю кришку, виставляю режим «Гасіння» і готую все близько 3 годин.
індичка, тушкована з ананасами - фото крок 4
4. Мою і нарізаю зелений перець, додаю його за 30 хвилин до закінчення процесу приготування, за смаком солю і перчу.
індичка, тушкована з ананасами - фото крок 5
5. Подаю индейку, тушковану з ананасами, до гарніру з відвареного рису. Смачного!

Схожі рецепти