Індичка, тушкована з ананасами
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання м'яса і солодких фруктів - це завжди смачно. Сьогодні нікого вже не здивуєш цією комбінацією, але для тих, хто ще не пробував таку, розповім, як приготувати індичку, тушковану з ананасами.
Ананаси можна використовувати свіжі або консервовані. У мене консервовані, купую кільцями, а не шматочками (в них менше цукру). Крім ананасів використовую ще фініки без кісточок. Виходить дуже смачне поєднання солодощів і спецій.
- Філе індички - 650 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець і сіль - За смаком
- Корінь імбиру - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Червона цибуля - 1 штука
- Фініки - 1 Склянка
- Бульйон - 1 Склянка (курячий, яловичий або будь-який інший)
- Перець - 1 штука
- Пластівці перцю чилі - 0, 5 чайних ложки
- Ананас - 550 грам
1. Філе мою і нарізаю кубиками середнього розміру. У миску кладу індичку, додаю дрібно натертий корінь імбиру, рисовий оцет, соєвий соус, чорний перець, залишаю все на 15 хвилин. У чашу мультиварки наливаю оливкова олія і розігріваю його, потім додаю індичку, обсмажую до рум'яної скоринки.
2. Очищаю і дрібно нарізаю червона цибуля, додаю його до індички і готую 3 хвилини, потім заливаю бульйон.
3. Ананас нарізаю шматочками, фініки дрібно нарізаю, додаю пластівці перцю чилі. Закриваю кришку, виставляю режим «Гасіння» і готую все близько 3 годин.
4. Мою і нарізаю зелений перець, додаю його за 30 хвилин до закінчення процесу приготування, за смаком солю і перчу.
5. Подаю индейку, тушковану з ананасами, до гарніру з відвареного рису. Смачного!