Індичка запечена з ананасами
(покроковий рецепт з фото)
Індичка, запечена з ананасами, користується популярністю у багатьох з кількох причин. Ця страва дуже просте в приготуванні, проте в той же час його не соромно подати до святкового столу.
Хочете дізнатися, як приготувати індичку, запечену з ананасами? Тоді цей рецепт - до ваших послуг. Таке ошатне і апетитне блюдо прикрасить будь-який святковий стіл. Подавайте індичку, прикрасивши листочками петрушки. Для мене це вигідна у всіх планах заміна звичного м'яса по-французьки.
- Філе індички - 1000 грам
- Консервовані ананаси - 1 штука (банку)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лимонний сік - - За смаком (з лимонних половинок)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Крем - - За смаком (можна замінити майонезом)
- Сіль, спеції, перець - За смаком
- Сир твердий - 200 грам
- Помідор - 1-2 штук
Філе індички вимийте і наріжте на пласти, товщиною в один сантиметр. Відбийте м'ясо молоточком з двох сторін. Натріть сіллю і спеціями на свій розсуд. Збризніть лимонним соком. Якщо ви любите гострі страви, то додайте трохи пекучого перцю. Залиште м'ясо маринуватися під плівкою кілька годин в холодильнику, якщо у вас на це є час.
Тепер підготуйте овочі. Лучок очистіть і наріжте великими кільцями. Томати ошпарьтеокропом, щоб було зручніше знімати з них шкірку. Наріжте помідори кружечками товщиною в палець. З банки з ананасами зливаємо (але не виливаємо) рідина. Сир натираємо середньо.
Викладіть філешку індички на змащений соняшниковою або будь-яким іншим маслом деко. Зверху покладіть кільця цибульки і кружечки томатів. Викладіть шматочки ананасів. Видавіть поверх всієї цієї краси трохи сметани (або майонез), посипте сиром.
Рідина, що злили з ананасів, розведіть з невеликою кількістю води. Влийте цю суміш в деко так, щоб рідина покривала тільки індичку. Запікайте блюдо в духовці при температурі 180 градусів. Так як філе індички готується не дуже довго, то тридцяти-сорока хвилин буде достатньо. На сирі повинна з'явитися красива рум'яна кірочка.