Індичка, фарширована рисом
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати індичку, фаршировану рисом. Рецепт цікавий, оскільки для фарширування використовується безліч апетитних інгредієнтів: горіхи, розмарин, гриби. Смачно!
В якості начинки для індички я використала не тільки рис. Придалися також заморожені гриби, грецькі горіхи, прянощі і трави. Цю страву можна також для смаку заправити додатково будь-яким нежирним м'ясним фаршем. Тоді рисова начинка буде насиченою і соковитою.
- Тушка індички - 1 штука
- Часник - 8 зубчиків
- Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
- Спеції - 1, 5 Ст. Ложки (перець, розмарин, чебрець, лавровий лист)
- Нежирний м'ясний фарш - 350 грам
- Гриби - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Горіхи волоські чищені - 0, 5 склянки
На розпеченій сковороді, змащеній маслом, обсмажуємо порізані кубиками гриби і цибулю. Додаємо в цю суміш фарш. Обсмажуємо до готовності.
Потім всипаємо очищені горішки. Додаємо кілька гілочок розмарину. Перемішуємо суміш лопаткою близько 5 хвилин.
Додаємо в сковороду зварений рис. Перемішуємо начинку так, щоб всі інгредієнти розподілилися рівномірно.
Поки начинка готується, індичку натираємо сіллю, оцтом і перцем. Як тільки начинка "підійде", заправляємо нею тушку птиці. Гарненько утрамбовуємо.
Скріплюємо розріз зубочистками. А ніжки і крила покриваємо фольгою. Тоді вони не пригорять при запіканні. Індичку запікаємо в духовці рівно годину, при температурі 180 градусів.
Блюдо готово!
Блюдо готово!
Викладаємо на тарілку. Їсти подано!