Рецепт Індичка, фарширована рисом фото

Індичка, фарширована рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Крупи , Мал , Качка
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сьогодні я розповім, як приготувати індичку, фаршировану рисом. Рецепт цікавий, оскільки для фарширування використовується безліч апетитних інгредієнтів: горіхи, розмарин, гриби. Смачно!

Опис приготування:

В якості начинки для індички я використала не тільки рис. Придалися також заморожені гриби, грецькі горіхи, прянощі і трави. Цю страву можна також для смаку заправити додатково будь-яким нежирним м'ясним фаршем. Тоді рисова начинка буде насиченою і соковитою.

  • Тушка індички - 1 штука
  • Часник - 8 зубчиків
  • Яблучний оцет - 1 Ст. Ложка
  • Спеції - 1, 5 Ст. Ложки (перець, розмарин, чебрець, лавровий лист)
  • Нежирний м'ясний фарш - 350 грам
  • Гриби - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Горіхи волоські чищені - 0, 5 склянки
індичка, фарширована рисом - фото крок 1
На розпеченій сковороді, змащеній маслом, обсмажуємо порізані кубиками гриби і цибулю. Додаємо в цю суміш фарш. Обсмажуємо до готовності.
індичка, фарширована рисом - фото крок 2
Потім всипаємо очищені горішки. Додаємо кілька гілочок розмарину. Перемішуємо суміш лопаткою близько 5 хвилин.
індичка, фарширована рисом - фото крок 3
Додаємо в сковороду зварений рис. Перемішуємо начинку так, щоб всі інгредієнти розподілилися рівномірно.
індичка, фарширована рисом - фото крок 4
Поки начинка готується, індичку натираємо сіллю, оцтом і перцем. Як тільки начинка"підійде" , заправляємо нею тушку птиці. Гарненько утрамбовуємо.
індичка, фарширована рисом - фото крок 5
Скріплюємо розріз зубочистками. А ніжки і крила покриваємо фольгою. Тоді вони не пригорять при запіканні. Індичку запікаємо в духовці рівно годину, при температурі 180 градусів.
Блюдо готово!
індичка, фарширована рисом - фото крок 6
Викладаємо на тарілку. Їсти подано!

Схожі рецепти