Рецепт Ікра з печених баклажанів фото

Ікра з печених баклажанів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Баклажан, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Заготовки

Є багато способів приготування овочевої ікри, та й видів її, безсумнівно, велика кількість. У пошуках улюбленого рецепта я натрапила на дуже цікавий. І тепер він став одним з моїх улюблених.

Обов'язково прочитайте про те, як приготувати ікру з печених баклажанів з кабачком. Вельми ситна закуска буде добре виглядати в гарячому і в холодному вигляді. Вона ідеально підійде для бутербродів. А завдяки такій тепловій обробці, блюдо вийде дуже цікавого смаку і аромату.

За бажанням таку ікру можна законсервувати в стерилізованих банках.

  • Кабачок - 1 штука
  • Баклажан - 3 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Помідор - 4 штуки
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Часник - За смаком
ікра з печених баклажанів - фото крок 1
Вимийте і висушіть баклажани. Запікайте їх цілком або на корону, поклавши його на конфорку, або в духовці або на мангалі.
ікра з печених баклажанів - фото крок 2
Готуйте їх, поки вони не стану чорними. Не страшно, якщо шкурка навіть трохи обвуглиться. Не забудьте перевертати, щоб м'якоть всередині рівномірно спекла.
ікра з печених баклажанів - фото крок 3
Baklazhan чистий, помийте, наріжте невеликими кубиками. Цибуля чистий, подрібніть. Розігрійте масло в казані і підсмажте в ньому цибулю до рум'яного кольору.
ікра з печених баклажанів - фото крок 4
Додайте до цибулі кабачки. Закрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні до м'якості.
ікра з печених баклажанів - фото крок 5
Потім готові овочі потовчіть в пюре. Для цього можна використовувати занурювальний блендер. Повинна вийти однорідна консистенція.
ікра з печених баклажанів - фото крок 6
Баклажани трохи остудіть, очистіть від шкірки і дайте стекти гіркою воді. Потім порубати їх ножем в кашку.
ікра з печених баклажанів - фото крок 7
Перекладіть баклажани до кабачки і тушкуйте все разом ще хвилин. Помідори помийте, видаліть шкірку і протріть через тертку до баклажанів. Додати сіль. Доведіть овочі до кипіння і тушкуйте 5 хвилин.
ікра з печених баклажанів - фото крок 8
В кінці приготування додайте подрібнений часник, перемішайте. Дайте ікрі трохи настоятися і пробуйте. Приємною дегустації!

Схожі рецепти