Ікра з печених баклажанів
(покроковий рецепт з фото)
Є багато способів приготування овочевої ікри, та й видів її, безсумнівно, велика кількість. У пошуках улюбленого рецепта я натрапила на дуже цікавий. І тепер він став одним з моїх улюблених.
Обов'язково прочитайте про те, як приготувати ікру з печених баклажанів з кабачком. Вельми ситна закуска буде добре виглядати в гарячому і в холодному вигляді. Вона ідеально підійде для бутербродів. А завдяки такій тепловій обробці, блюдо вийде дуже цікавого смаку і аромату.
За бажанням таку ікру можна законсервувати в стерилізованих банках.
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Помідор - 4 штуки
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Часник - За смаком
Вимийте і висушіть баклажани. Запікайте їх цілком або на корону, поклавши його на конфорку, або в духовці або на мангалі.
Готуйте їх, поки вони не стану чорними. Не страшно, якщо шкурка навіть трохи обвуглиться. Не забудьте перевертати, щоб м'якоть всередині рівномірно спекла.
Baklazhan чистий, помийте, наріжте невеликими кубиками. Цибуля чистий, подрібніть. Розігрійте масло в казані і підсмажте в ньому цибулю до рум'яного кольору.
Додайте до цибулі кабачки. Закрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні до м'якості.
Потім готові овочі потовчіть в пюре. Для цього можна використовувати занурювальний блендер. Повинна вийти однорідна консистенція.
Баклажани трохи остудіть, очистіть від шкірки і дайте стекти гіркою воді. Потім порубати їх ножем в кашку.
Перекладіть баклажани до кабачки і тушкуйте все разом ще хвилин. Помідори помийте, видаліть шкірку і протріть через тертку до баклажанів. Додати сіль. Доведіть овочі до кипіння і тушкуйте 5 хвилин.
В кінці приготування додайте подрібнений часник, перемішайте. Дайте ікрі трохи настоятися і пробуйте. Приємною дегустації!