Рецепт Тісто для печених пиріжків дріжджове фото

Тісто для печених пиріжків дріжджове
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
На обід, На вечерю
Випічка, Пиріжки

Чи збираєтеся приготувати смачні пиріжки, але не знаєте яке тісто для це вибрати? Тоді я з задоволенням вам допоможу і розповім, як зробити дріжджове тісто для печених пиріжків.

Звичайно ж, пиріжки можна купити в кафе або магазині, але от якщо приготувати їх вдома, то в будь-якому випадку вийде смачніше, тому так і пропоную вчинити. Ну а якщо ви не знаєте з чого почати, тоді мій рецепт приготування тіста для печених пиріжків дріжджових допоможе вам зробити перший крок, адже від того, як ви приготуєте тісто, залежить смак ваших майбутніх пиріжків. Ну а з цим рецептом вам нема про що хвилюватися, так як таке тісто завжди виходить відмінним, повітряним і еластичним - як раз те, що нам потрібно. Тому вибирайте начинку на свій смак і приступайте до справи, а я допоможу вам і розповім, як приготувати тісто для печених пиріжків дріжджове.

  • Борошно пшеничне - 1 кілограм
  • Молоко - 0, 5 L
  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі активні - 11 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
тісто для печених пиріжків дріжджове - фото крок 1
Нагріваємо молоко приблизно до 40 градусів і змішуємо його з цукром, яйцями, сіллю і дріжджами, перемішуємо все до однорідного стану.
тісто для печених пиріжків дріжджове - фото крок 2
Тепер в цю масу починаємо поступово всипати просіяне борошно і замішувати не дуже круте тісто. У самому кінці додаємо в тісто рослинне масло і перемішуємо.
тісто для печених пиріжків дріжджове - фото крок 3
Перекладаємо готове тісто в каструлю, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 2-2, 5 годину.
тісто для печених пиріжків дріжджове - фото крок 4
За цей час тісто має збільшитися в об'ємі в два рази. Обминали його і знову ставимо в тепло.
тісто для печених пиріжків дріжджове - фото крок 5
Через хвилин 40-50 тісто потрібно обмять вдруге. Тепер можна приступати до ліплення пиріжків, і не забуваємо, що коли все пиріжки будуть зліплені, їх так само потрібно поставити в тепло на 20-25 хвилин, а вже потім відправляти в духовку.

Схожі рецепти