Дріжджове тісто для пиріжків на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вирішили побалувати себе або свою сім'ю смачною, ароматної домашньою випічкою, то пропоную рецепт, як приготувати дріжджове тісто для пиріжків на кефірі. Робиться воно досить просто і швидко.
Завдяки гарному тесту можна зробити дуже смачні пиріжки, які будуть легкими і повітряними, а також будуть танути в роті. Таке тісто можна використовувати для приготування смажених пиріжків на сковороді і в духовій шафі. Їх можна зробити з солодкою або солоною начинкою, або ж зробити без начинки з корицею або цукровою пудрою.
- Дріжджі - 4, 5 чайних ложки
- Кефір - 1 Склянка
- Соняшникова олія - 1/2 склянки
- Борошно пшеничне - 550 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок - 3 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 50 мілілітрів
1. У миску наливаю теплу воду, додаю столову ложку цукру і всипав дріжджі, перемішую.
2. В окремій мисці змішую кефір з соняшниковою олією, відправляю все на вогонь і трохи підігрівають. У підігріту суміш вливаю дріжджі з цукром, додаю решту цукру, сіль і соду.
3. Поступово всипав заздалегідь просіяне борошно і замішую тісто, залишу його при кімнатній температурі на півтори години (приблизно), необхідно, щоб тісто піднялося в 2-3 рази.
4. Після цього дістаю тісто і обминати з додаванням невеликої кількості борошна. Дріжджове тісто готове для випічки пиріжків.