Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальне тісто для приготування смачних пиріжків. Воно готується на кефірі і за рахунок дріжджів прекрасно піднімається. З нього можна приготувати не тільки пиріжки, але і коржі, пироги або ватрушки.
Приготуємо дріжджове тісто на кефірі для пиріжків в домашніх умовах. Тісто можна використовувати для приготування будь-якої випічки. Якщо передбачається несолодка випічка, зменшуємо кількість цукру і додаємо більше солі. Хай щастить!
- Кефір - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 0, 25 склянки
- Дріжджі - 15 грам (пресовані)
- Сіль - 0, 1 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 1, 5 склянки
У глибокій мисці змішайте кефір і рослинне масло, додайте до них дріжджі.
Слідом кладемо сіль і цукор, як слід перемішуємо.
Тепер акуратно засипаємо борошно.
Замісити тісто, використовуючи для цього лопатку.
Помістіть тісто в глибоку тарілку. Накрийте ємність з тістом рушником, залиште на 1 годину в теплому місці.
Через годину тісто істотно збільшиться в об'ємі. Обминали його руками. Готово!