Рецепт Холодець з бульонкі яловичої фото

Холодець з бульонкі яловичої
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Яловичина, Желатин
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Холодець

Якщо хочете отримати прозорий холодець з бульонкі яловичої, то обов'язково зверніть увагу на цей рецепт. Такий холодець побалує навіть досвідченого м'ясоїда і любителя холодних закусок.

Холодець кожен кухар готує по-різному. Якщо хочете отримати прозорий холодець з бульонкі яловичої, готуйте його без додавання свинини та іншого м'яса, а також обов'язково млоїте на слабкому вогні і постійно знімайте утворився на поверхні жир. В результаті вийшов приголомшливим холодна закуска, яку з гордістю можна буде поставити на святковий стіл.

  • Голяшка яловича на кістки - 1 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штук
  • Ребра яловичі - 1 кілограм
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Спеції та сіль - За смаком
холодець з бульонкі яловичої - фото крок 1
1. Я не випадково обрала саме ці частини яловичини, вони відмінно підходять для холодцю, оскільки мають желюючий властивості. Але варити ці частини яловичини нам потрібно буде близько 4 годин на слабкому вогні. Отже, м'ясо ретельно миємо й опускаємо в холодну воду, ставимо ємність на вогонь. Води знадобиться приблизно 3 L.
холодець з бульонкі яловичої - фото крок 2
2. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, що утворилася. Тільки після цього солимо і приправляємо за смаком, зменшуємо вогонь, млоїмо про 4 годин.
холодець з бульонкі яловичої - фото крок 3
3. Цибулину і моркву додаємо через годину варіння м'яса. Не забудьте обов'язково додати лавровий лист.
холодець з бульонкі яловичої - фото крок 4
4. Коли м'ясо буде готове, дістаємо його, даємо йому трохи охолонути, а тим часом займемося бульйоном. В окремому посуді розводимо желатин, залишаємо його для набухання на 20 хвилин. Потім вливаємо в ємність з бульйоном, розігріваємо (але не доводимо до кипіння) і вимикаємо.
холодець з бульонкі яловичої - фото крок 5
5. Обробляє яловичину, нарізаємо м'ясо. Розкладаємо його по формам, в якому буде застигати наш холодець.
холодець з бульонкі яловичої - фото крок 6
6. Якщо не хочете, щоб застиглий холодець був з жиром, в процесі варіння знімайте утворився жир на поверхні бульйону. Заливаємо м'ясо теплим бульйоном, додаємо дрібно нарізаний часник, даємо повністю охолонути на столі. Потім відправляємо в холодильник до повного застигання. З 3 л води нам знадобиться 2 столові ложки желатину.
холодець з бульонкі яловичої - фото крок 7
7. Такий вийшов холодець з бульонкі яловичої виходить прозорим (бульйон не повинен кипіти! ) і дуже смачним. Подавати його можна як завгодно - він прекрасно ріжеться.

Схожі рецепти