Холодець при вагітності
(покроковий рецепт з фото)
Потягнуло на солоненьке і м'ясне? Тоді цей рецепт холодцю при вагітності вам якраз стане в нагоді: і смачно, і корисно - ідеально для вагітної жінки!
Як і будь-який інший холодець, холодець при вагітності готувати краще зі свинини. Я зазвичай беру 2 свинячі ніжки, можна ще додати гомілку свинячу або навіть яловичу. Все залежить від того, наскільки жирненькие холодець ви хочете отримати. Желатин не використовую - і так все прекрасно застигає. А взагалі, що хочеться вагітній жінці - то найкраще і додати! дивимося рецепт.
- Свинина - 500 грам
- Лапки курячі - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець свіжий - 1 штука
- Приправи - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Ставимо каструлю з водою на вогонь. У киплячу воду закидаємо ніжки і гомілку.
Варимо години 3, не забуваємо знімати пінку. Потім закидаємо курячі ніжки, цибуля, морквину, перчик, чесночок, якщо побажаєте.
Варимо, поки м'ясо не почне від кістки відділятися легко, на маленькому вогні. В кінці закидаємо спеції, лавровий лист.
Виймаємо м'ясо і овочі з бульйону. Бульйон проціджуємо.
Подрібнюємо м'ясо, червоний перець можна взяти для кольору і часник (аж надто він мені подобається).
Викладаємо в ємності.
Заливаємо бульйоном, посипаємо паприкою або сушеним кропом.
Відправляємо в холодильник, коли охолоне до кімнатної температури, годин на 8.
Дістаємо вже готовий холодець при вагітності - подаємо з овочами, з різними соусами. Смачного!
Дістаємо вже готовий холодець при вагітності - подаємо з овочами, з різними соусами. Смачного!