Холодець із судака
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати гостей цікавою холодною закускою, але побоюєтеся почути & Quot; яка гидота, ця ваша заливна риба& Quot; ? Не турбуйтесь! З цим рецептом заливного з судака така фраза вам не загрожує!
Сьогодні я вирішила представити вашій увазі рецепт заливного з судака, приготованого без додавання желатину. Звичайно, желе буде не таким щільним, зате дуже ніжним, а смак залишиться чистим, без сторонніх домішок і добавок. Для приготування заливного я раджу взяти судака - м'ясо цієї риби соковите і смачне, бульйон вийде наваристим, і холодець вийде на славу. Спробуйте приготувати заливне з судака. Рецепт з фото!
- Судак - 1 кілограм
- Дрібна риба - 1 кілограм(Okuni, йоржі, карасі - Усе, що є під рукою.)
- Вода - 1, 5 L
- Яйця - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Сіль, спеції - - За смаком
- Свіжа зелень - - За смаком
Рибу промийте. У дрібної риби видаліть зябра і нутрощі (луску залиште), у судака відокремте голову і хвіст, тушку випатрати і очистіть від луски. Дрібну рибу, голову і хвіст складіть в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння.
Зніміть з бульйону піну і зменшіть вогонь. Бульйон повинен вариться на повільному вогні - тоді він залишиться прозорим. Варіть бульйон 2, 5 годину. Через годину варіння додайте в бульйон сіль, очищену моркву, очищену цибулину, лавровий лист і перець горошком. Через 10 хвилин після додавання овочів покладіть в каструлю філе судака і залиште на 20 хвилин. Через 20 хвилин дістаньте і акуратно відокремте м'ясо від кісток (кістки можна повернути в бульйон).
Яйця зваріть круто і очистіть від шкаралупи. Наріжте кружальцями. Після того, як бульйон зварився, виловіть з нього морква і наріжте красивими кружечками або зірочками. Штам Бульйон, дрібну рибу відкладіть в сторону - вона нам не потрібна.
Шматочки вареного судака, моркви і яєць красиво розкладіть по порційних формам (або використовуйте одну велику форму). Так само можна додавати лимон, гілочки зелені і т.П. Потім розлийте остиглий бульйон за формами і винесіть страви в холод (використовуйте холодильник або балкон).
За ніч холодець із судака повністю застигне і перетвориться в ніжне желе. Подавайте відразу перед початком застілля, інакше желе може підтанути. З таким заливним цитату з фільму "іронія долі" ви не почуєте! Смачного!