Хліб з оливками
(покроковий рецепт з фото)
Прийшов час для чергової випічки смачного домашнього хліба. Сьогодні пропоную зробити його за рецептом, як приготувати хліб з оливками. Обов'язково до нього додайте трави (свіжі або сушені).
Використовуйте будь-які види оливок, тільки без кісточок. Чи не гидую сушеними травами, якщо не можу знайти свіжі. Підійдуть розмарин, чебрець, орегано. Хліб буде смачний навіть на наступний день, тільки зберігайте його, накривши рушником. Цей хліб стане одним з ваших улюблених, запевняю.
- Цільнозернове борошно - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 3/4 склянки
- Оливки без кісточок - 1/3 склянки
- Сушений кмин - 1 Чайна ложка
- Тепла вода - 1-1, 5 склянки
1. У миску додайте пшеничну і цельнозерновую борошно, сіль, дріжджі, кмин, перемішайте.
2. Наріжте оливки великими шматочками довільної форми.
3. Додайте оливки в борошняну суміш, влийте спершу 1 склянка води, перемішайте.
4. Додайте ще трохи води, щоб тісто не виглядало сухим.
5. Перемішайте гарненько тісто дерев'яною ложкою.
6. Накрийте тісто плівкою і залиште його на 2 годину.
7. Через дві години сформуйте з тіста кулю. Викладіть його на деко, посипаний борошном.
8. Знову накрийте тісто плівкою і залиште його на 1, 5-2 годину.
9. Зробіть кілька надрізів по всій буханці.
10. Запікайте в розігрітій до 210 градусів духовці 30 хвилин.
11. Викладіть хліб на решітку для охолодження і залиште на 10-15 хвилин.