Хліб з цибулею і маслинами
(покроковий рецепт з фото)
Хліб з цибулею і маслинами, приготований в домашніх умовах, за своїми смаковими якостями заткне за пояс будь-магазинний хліб. Перевірено особисто!
Даний наочний рецепт з фото, в принципі, універсальний. Хліб з цибулею і маслинами - це лише один з варіантів приготування хліба з даного рецептом. В принципі, цибуля і маслини можна замінювати будь-якими бажаними інгредієнтами - часником, якимись травами, помідорами. Скільки, загалом, фантазії вистачить. Сподіваюся, рецепт вам сподобається. Удачі
- Борошно - 250 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Цибулина - 1/2 штуки
- Маслини - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
Спершу займемося інгредієнтами. Нарізаємо маслини на тонкі шматочки - як на фото.
Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до рум'яності. Власне, начинка для хліба готова.
Тепер займаємося тестом для хліба. Висипаємо на рівну поверхню борошно, додаємо сіль.
Робимо з борошна кратер, всипаємо в нього сухі дріжджі.
Тонким струменем вливаємо в кратер воду.
Починаємо акуратно замішувати - обов'язково від країв до центру.
Замішуємо близько хвилини, після чого додаємо в тісто цибулю.
Тепер гарненько замішуємо тісто - ще 2-3 хвилини.
Формуємо з замішаного тіста коржик, викладаємо на неї нарізані маслини.
Загортаємо корж від країв до центру, щоб маслини залишилися в середині.
Знову гарненько замішуємо. Формуємо з тіста кульку, викладаємо його в ємність, злегка змащену олією.
Даємо тісту постояти 1 годину в теплому місці.
Викладаємо тісто у форму для випікання, ставимо в духовку і випікаємо 40 хвилин при 200 градусах. Готово!