Рецепт Хліб «імператорський» з сухофруктами фото

Хліб «імператорський» з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Фрукти, Сухофрукти
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок
Випічка, Хліб

Хліб "імператорський" з сухофруктами дуже корисний для здоров'я і травної системи. Домашній хліб завжди краще звичайного магазинного. Тим більше, такий незвичайний і ароматний, як цей.

Хочете дізнатися, як приготувати хліб "імператорський" з сухофруктами? Це дуже просто, забезпечує дотримання перерахованих вище радам. Хлібець вийде просто незвичайним на смак! Дуже рекомендую спробувати його приготувати.

  • Пшеничне борошно - 200 грам
  • Пшенична цільнозерновий мука - 200 грам
  • Житнє борошно - 100 грам
  • Кухонна сіль - 10 грам
  • Дріжджі - 12 грам
  • Сироватка - 100 мілілітрів
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Ізюм - 50 грам
  • Чорнослив - 50 грам
  • Funduk - 50 грам
хліб
У чисту суху миску просійте через сито борошно, щоб вона наситилася киснем. Киньте до борошна дріжджі і перетріть їх з борошном до дрібної крихти. Додати сіль суміш. Додайте до борошна мед і змішану воду з сироваткою. Замісити тісто, яке повинно вийти досить липким.
хліб
Тепер вам потрібно гарненько вимісити тісто. Поки ви будете це робити, попередньо залийте сухофрукти окропом і дайте їм настоятися двадцять хвилин. Відкиньте їх на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Додайте сухофрукти в тісто. Туди ж киньте горіхи.
хліб
Візьміть будь-яку зручну для вас миску або піалку відповідного розміру, змастіть її рослинним рафінованим маслом без запаху. Скачайте з тіста колобок і покладіть його в мисочку. Накрийте рушником і залиште підніматися на кілька годин в місці без протягів.
хліб
Коли тісто підніметься, дістаньте його і пам'ятайте руками. Розділіть тісто на пару частин, скачайте з них ковбаски, що нагадують за формою хліб. Потім відправте тісто на деко, застелений папером для випічки і змащений жиром. Залиште хліб на расстойке ще на тридцять хвилин.
хліб
Зверху на кожній ковбаски зробіть довгі надрізи. Розігрійте духовку до двохсот двадцяти градусів і випікайте в ній хліб півгодини. Потім зменшіть жар до 180-ти градусів і печіть хліб до повної готовності ще п'ятнадцять хвилин.

Схожі рецепти