Домашній хліб з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати домашній хліб, зовсім не обов'язково півдня стояти біля плити. Існують рецепти, завдяки яким ви зможете швидко і легко приготувати смачну домашню випічку. Дивіться!
Якщо вам стало цікаво, як приготувати домашній хліб з сухофруктами, то дотримуйтеся порад з цього рецепта. Вам і вашим гостям обов'язково сподобається такий смачний і ароматний хлібець. Завдяки сухофруктам він корисний для здоров'я.
- Борошно - 500 грам
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Насіння соняшника - 50 грам
- Сухофрукти - 70 грам (родзинки, чорнослив, курага в будь-яких співвідношеннях)
- Бренді - 3 Ст. Ложки
- Вода - 230 мілілітрів
- Цукор коричневий - 30 грам
- Потоку - 20 грам
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
Візьміть будь-які сухофрукти, які знайдуться у вас під рукою. Наріжте їх на дуже маленькі шматочки і покладіть в піалку. Бренді нагрійте в сотейнику і залийте гарячим алкоголем сухофрукти. Залиште їх набухати.
У зручній для вас ємності нагрійте воду до теплого стану і покладіть в неї патоку, цукровий пісок і дріжджі. Гарненько перемішайте всі інгредієнти і залиште їх в теплому місці.
В чашу хлібопічки влийте воду з дріжджами, рослинне масло без запаху. Туди ж влийте бренді, яке не всотали сухофрукти.
Борошно просійте через ситечко, щоб вона наситилася киснем, а хлібець став пишним і м'яким. Вмішайте в борошно какао, сіль і насіння соняшнику. Потім з'єднайте рідкі інгредієнти з сухими.
Сухофрукти обваляйте в невеликій кількості борошна. Потім додайте їх і насіння до загальної маси тесту. Гарненько перемішайте всі інгредієнти.
Заміс тесту піддатливість. Якщо вас немає хлібопічки, то можна зробити це руками. Готовому тесту дайте постоять, щоб воно піднялося. Потім скачайте в кулю і зробіть надрізи. Випікайте хлібець в духовці при температурі сто вісімдесят градусів протягом п'ятдесяти хвилин. Або ж в хлібопічці на режимі "хліб" .