Рецепт Домашній хліб з сухофруктами фото

Домашній хліб з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив , Ізюм
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Щоб приготувати домашній хліб, зовсім не обов'язково півдня стояти біля плити. Існують рецепти, завдяки яким ви зможете швидко і легко приготувати смачну домашню випічку. Дивіться!

Опис приготування:

Якщо вам стало цікаво, як приготувати домашній хліб з сухофруктами, то дотримуйтеся порад з цього рецепта. Вам і вашим гостям обов'язково сподобається такий смачний і ароматний хлібець. Завдяки сухофруктам він корисний для здоров'я.

  • Борошно - 500 грам
  • Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Насіння соняшника - 50 грам
  • Сухофрукти - 70 грам (родзинки, чорнослив, курага в будь-яких співвідношеннях)
  • Бренді - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 230 мілілітрів
  • Цукор коричневий - 30 грам
  • Потоку - 20 грам
  • Дріжджі - 2 чайних ложки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
домашній хліб з сухофруктами - фото крок 1
Візьміть будь-які сухофрукти, які знайдуться у вас під рукою. Наріжте їх на дуже маленькі шматочки і покладіть в піалку. Бренді нагрійте в сотейнику і залийте гарячим алкоголем сухофрукти. Залиште їх набухати.
домашній хліб з сухофруктами - фото крок 2
У зручній для вас ємності нагрійте воду до теплого стану і покладіть в неї патоку, цукровий пісок і дріжджі. Гарненько перемішайте всі інгредієнти і залиште їх в теплому місці.
домашній хліб з сухофруктами - фото крок 3
В чашу хлібопічки влийте воду з дріжджами, рослинне масло без запаху. Туди ж влийте бренді, яке не всотали сухофрукти.
домашній хліб з сухофруктами - фото крок 4
Борошно просійте через ситечко, щоб вона наситилася киснем, а хлібець став пишним і м'яким. Вмішайте в борошно какао, сіль і насіння соняшнику. Потім з'єднайте рідкі інгредієнти з сухими.
домашній хліб з сухофруктами - фото крок 5
Сухофрукти обваляйте в невеликій кількості борошна. Потім додайте їх і насіння до загальної маси тесту. Гарненько перемішайте всі інгредієнти.
домашній хліб з сухофруктами - фото крок 6
Заміс тесту піддатливість. Якщо вас немає хлібопічки, то можна зробити це руками. Готовому тесту дайте постоять, щоб воно піднялося. Потім скачайте в кулю і зробіть надрізи. Випікайте хлібець в духовці при температурі сто вісімдесят градусів протягом п'ятдесяти хвилин. Або ж в хлібопічці на режимі"Хліб" .

Схожі рецепти